Fly drive Pousadas rondreis Midden Portugal Afbeelding Fly drive Pousadas rondreis Midden Portugal
Fly drive Pousadas rondreis Midden Portugal ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousadas

Fly drive Pousadas rondreis Midden Portugal

****

plane hotel car


8 Dagen

De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service.De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.Dag 1: Nederland - Lissabon

Aankomst op de luchthaven van Lissabon. U neemt een taxi naar het hotel in Lissabon. Een taxi kost ongeveer a?? 7,50 en chauffeurs mogen wat rekenen voor het meenemen van bagage.


Dag 2: Lissabon - Ourem/Fatima

Na het uitchecken neemt u een taxi terug naar de luchthaven en haalt u de huurauto op. Vandaag rijdt u naar de Pousada van Ourem, vlakbij de bekende bedevaartsplaats Fatima. Het oude centrum van Ourem ligt op een hoge heuvel. Ourem is een van de vele steden die veroverd werd door de eerste koning van Portugal. Zijn dochter liet hier in 1178 het kasteel bouwen. Of u nu gelovig bent of niet, het is een aanrader om Fatima te bezoeken. Fatima is een belangrijke bedevaartsplaats sinds de verschijning van de Heilige Maagd.Maar voordat u naar Ourem en Fatima rijdt kunnen wij een bezoek aan Obidos van harte aanbevelen. ?"bidos is werkelijk een prachtig stadje, met witte huizen met bougainvilles. Dit ommuurde stadje is een van de meest perfecte voorbeelden van de Portugese middeleeuwse kastelen. Ook de plaats Caldas da Rainha is de moeite waard, die bekend staat vanwege de termale baden.


Dag 3: Ourem/Fatima - Murtosa/Torreira

De volgende Pousada ligt tussen de plaatsjes Murtosa en Torreira in. Maar leuker is het om de nabij geleden stad Aveiro te ontdekken. Aveiro staat bekend als het Venetie van het noorden. Dit komt mede door de moliceiro-boten, die er vergelijkbaar uitzien als de Venetiaanse gondels. Het landschap van dit gebied bestaat uit stranden, uiterwaarden, met zoet en brak water waar belangrijke natuursoorten leven.Onderweg van Ourem naar Aveiro kunt u een korte stop maken in de steden Leiria, Figueira da Foz of Luso. Hierover ontvangt u meer informatie na reservering in het routeboek.


Dag 4: Murtosa/Torreira - Covilha

Eindbestemming van vandaag: Covilha. Covilha heeft een mooie ligging, tussen de bergen en rivieren. Middenin het prachtige Serra da Estrela gebergte, op kilometers hoogte met schitterende uitzichten. U kunt uren rondrijden in dit gebergte en steeds weer verbaasd raken van de natuurlijke schoonheid. Maar de stad Covilha heeft ook genoeg in petto. Aan te raden is een bezoek aan de historische Joodse wijk.


Dag 5: Covilha - Estremoz

U verlaat het Serra da Estrela gebergte en rijdt naar de Alentejo regio. De Alentejo staat bekend om haar prachtige uitgestrekte vlaktes met historische dorpen. Onderweg naar Estremoz, uw overnachtingsplaats, komt u onder andere langs de kasteeldorpen Castelo Branco en Castelo de Vide. Zeer charmante dorpjes die een bezoekje waard zijn. Een andere aanrader is het middeleeuwse dorpje Marvao. Gelegen op het hoogste punt van het Serra de Sao Mamede gebergte en vlakbij de Spaanse grens. Daarna door naar Estremoz. Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door zn witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel.


Dag 6: Estremoz - Palmela

Via de Evora rijdt u door naar uw volgende overnachtingsplaats. Evora is de hoofdstad van de Alentejo regio haar geschiedenis gaat wel tot twee millennia terug! En dit is terug te vinden in de stad. Het historische centrum, omgeven door een ring van muren, bewaart een waardevol
cultureel erfgoed wat door de Unesco is benoemd tot Wereld Erfgoed. Daarna gaat de reis verder naar Palmela. In dit stadje heeft u een van de beste uitkijkpunten over de hele regio. Op een van de hoogste punten van het Serra da Arrabida gebergte ligt het kasteel van Palmela, waar tegenwoordig de Pousada is gehuisvest.


Dag 7: Palmela - Lissabon

De laatste nacht van deze reis overnacht u in de levendige stad Lissabon. Vandaag heeft u nog tijd om de highlights van de hoofdstad te zien of om gezellig een kopje koffie te drinken in Cafe Nicola. Voordat u naar Lissabon gaat levert u de huurauto weer in op de luchthaven en neemt een taxi naar de stad.


Dag 8: Lissabon - Nederland

Einde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.


Beiras
Tussen twee grote rivieren - de Douro en de Taag - stort de streek van de Beiras zich in het diepste gedeelte van Portugal. Huur een auto en leer haar sterke contrasten kennen. aan de kust strekken zich zandstranden uit, duinen, riviermondingen, wouden van Atlantische pijnbomen en stadjes, zoals bv. Aveiro, die het leven van de zee weerspiegelen. In het binnenland rijzen grimmige bergen op waar schisten en granieten de ziel van het land zijn. Bewonder de bossen, de meren, de diepe ravijnen en de bergruggen zover het oog reikt, waar, tussen al die bergen, het grote massief van de Serra da Estrela zich afsteekt, het hoogste van het vasteland van Portugal. Onder de aarde is er een immens reservoir van mineraalwater, dat ontspringt in de warmwaterbronnen, waar men hunkert om te vertoeven in de schaduw van ceders en laurierbomen.Breng ook enige tijd door in steden zoals Viseu, Guarda of Castelo Branco. Werp, voordat u naar binnen gaat, een blik op hun huizen, waar in de regel het imposante profiel van de granietmassa van een kathedraal in het oog springt, getuige van hoeveel geschiedenis zich hier heeft afgespeeld. Meer naar de kust toe worden de bergen lager, terwijl zijn in hun diepten ongelofelijke grotten herbergen, die wachten op uw bezoek. Van de Serra da Estrela daalt de rivier de Mondego af tot aan Coimbra en omarmt deze zeer oude universiteitsstad, waaraan de studenten leven geven met hun gezangen en tradities.


Alentejo
Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Florence en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in de charmant Pousadas
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart
 • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

 Overige Informatie

 • Dag 1: Nederland - Lissabon
 • Dag 2: Lissabon - Ourem/Fatima
 • Dag 3: Ourem/Fatima - Murtosa/Torreira
 • Dag 4: Murtosa/Torreira - Covilha
 • Dag 5: Covilha - Estremoz
 • Dag 6: Estremoz - Palmela
 • Dag 7: Palmela - Lissabon
 • Dag 8: Lissabon - Nederland


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Fly drive Pousadas rondreis Midden Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.20200324