Fly Drive Pousadas Midden en Zuid Portugal


8 Dagen

Deze rondreis leidt u vanaf de hoofdstad Lissabon via het prachtig glooiende landschap naar pittoreske kasteelstadjes en cultuurschatten in museumstadjes zoals Evora in Alentejo, naar het uiterste zuidwestelijke puntje van het continent Europa; Sagres. De verleidelijke kust van de Algarve is bekend om zijn adembenemende kliffen, gouden stranden, beschutte baaien en zanderige eilanden. Groene vruchtbare hellingen, prachtige natuurgebieden, kastelen, interessante gebieden voor vogelspotters, vele watersportmogelijkheden, gezellige terrasjes en strandbars maken uw verblijf aan de zuid-kust compleet.


 

Dag 1: Aankomst Lissabon - Arraiolos

 

Na aankomst op het vliegveld van Lissabon rijdt u over de spectaculaire Vasco da Gamabrug de monding van de Taag over, de provincie Alentejo (letterlijk: 'aan de andere kant van de Taag') in, een wijdse, zachtgolvend landschap van kurkeikbossen, de mantadas, bloemenvelden en akkertjes. Doel is het vestingstadje Arraiolos, waarvan de volmaakt ronde 14e eeuwse citadelmuur als een kroon op de heuvel boven de stad ligt. Arraiolos ligt ten noordwesten van Evora en staat bekend om zijn wandkleden.

Overnachting in Pousada Convento Arraiolos ***

 

 

Dag 2: Arraiolos

 

De angstaanjagende burcht van Evoramonte ligt op een uitloper van de Serra de Ossa en overheerst de weidse vlakte van de Alentejo. Vanaf de robuuste gotische donjon heeft u schitterend uitzicht over de omgeving waardoor u aansluitend een ontspannende rondwandeling maakt door het golvende landschap, dat in het voorjaar gehuld is in een oogverblindende bloemenpracht. U kunt ook het stadje Estremoz, dat vermaard is om zijn aardewerk bezoeken. Vanaf het levendige stadsplein wandelt u door een 14e eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in, waar de reusachtige 13e eeuwse donjon het meest in het oog springt. Ook zeer de moeite waard is Elvas, met haar prefect bewaard gebleven vesting. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de granieten heuvels van de Serra de São Mamede, vlakbij de grens met Spanje. Dit kleine, ongerepte heuvelgebied herbergt o.a nog de schuwe civetkat en in haar heldere rivieren leven otters. Roofvogels als de havikarend en de aasgier worden regelmatig waargenomen. Bovenop een steile rotsrichel ligt het prachtige dorpje Marvão. Ook hier zijn schitterende wandelingen te maken.

 

Overnachting in Pousada Convento Arraiolos ***

 

 

Dag 3: Arraiolos - Evora - Beja (105km)

 

Vandaag rijdt u naar Beja of Alvito. Vlakbij Arraiolos ligt Évora, wellicht de mooiste stad van Portugal; in elk geval één grote verzameling aan cultuurschatten. In het kleine, ommuurde centrum liggen alle getuigenissen van de rijke historie en de vele cultuurschatten op loopafstand van elkaar. De restanten van de Romeinse tempel van Diana, de 12e eeuwse kathedraal Sé en vele kerken, talrijke musea en de uitstekend bewaard gebleven stadsmuur trekken de aandacht. In de directe omgeving van Évora kunt u ook op zoek naar Dolmen en Menhirs en genieten van het wonderlijke wolzakkenlandschap. Heeft u zin om te bewegen dan kunt u daar een mooie wandeling maken door het vriendelijk glooiende heuvelland rond Valverde. U loopt veel door kurkeiken en passeert een prehistorisch grafmonument en een vervallen kloostertuin. Of u huurt een mountainbike om het gebied al fietsend te verkennen. Alvito, het slaperige dorpje rond de burcht is een leuke tussenstop op weg naar Beja of het is uw eindpunt vandaag wanneer u uw koffers kunt uitpakken in 1 van de kasteeltorenkamers. Of u eindigt in Beja en overnacht in het imposante klooster van São Francisco.

 

Overnachting in Pousada Convento of Beja **** 

Dag 4: Beja

 

Vandaag kunt u het eindeloze, rustige landschap van de Baixo Alentejo verkennen, de streek rond Beja met zijn slaperige boerendorpjes, grote boerenhoeves, wijn- en olijfgaarden en met kurkeiken begroeide heuvels. Een dag om het echte agrarische karakter van Portugal's vergeten binnenland te leren kennen en te proeven van de eenvoudige maar eerlijke lokale keuken. De kaas van Serpa, de wijnen van Vidiguera, die mogen in elk geval niet aan uw aandacht ontsnappen! In het stuwmeer van Odivelas kunt u een verfrissende duik nemen of een bootje of surfplank huren. Of u neemt de tijd om van het lome leven van Beja, met zijn prachtige gotische donjon, te genieten, op een van de terrasjes of pleintjes.

 

Overnachting in Pousada Convento of Beja ****

 

 

Dag 5: Beja - Algarve (200km)

 

Het is tijd om de kust op te zoeken! Ontdek de ruige kliffen, de idyllische strandjes, de eindeloze duinen en de ongerepte natuur van de Costa Vincentina. Dit is de plek om prachtige, maar rustige wandelingen te maken, langs kliffen waarop oojevaars pal boven zee broeden en langs enkele van de mooist gelegen zandstranden van Europa. Het is ook de plek om van de geur, de geluiden en de producten van de Atlantische Oceaan te genieten.

 

Overnachting in Pousada of Sagres ****

 

 

Dag 6: Sagres

 

De beste vis proeft u hier in de eenvoudigste dorpsrestaurantjes of in het restaurant van de pousada. Vanaf de 50 meter hoge en loodrechte kliffen van de Cabo S. Vincente, de uiterste zuidwestpunt van het Europese continent, zagen de Portugezen de pupillen van de befaamde zeevaartschool van Dom Henrique uitvaren op zoek naar nieuwe werelden. Nu gooien vissers, vervaarlijk op de kliffen balancerend, er hun vislijnen uit.

 

Overnachting in Pousada of Sagres ****

 

 

Dag 7: Algarve

 

In het achterland bevinden zich de groene vruchtbare hellingen van de Serra de Monchique die ook de moeite waard zijn voor een verkenning. In de nabijheid zijn enkele interessante gebieden te vinden voor fervente vogelspotters. En dan zijn er natuurlijk nog de befaamde en populaire toeristische stranden en rode zandkliffen van de Algarve, bij Lagos. Hier zijn volop mogelijkheden voor watersportactiviteiten.

 

Overnachting in Pousada of Sagres ****

 

 

Dag 8: Terugreis

 

Afhankelijk van uw vertrektijd kunt u nog genieten van de heerlijke kust aan de Algarve.

Dan rijdt u naar de luchthaven van Faro en levert uw uw huurauto in.

 

 

Hotels

 

Dag 1-2

 

Na aankomst op het vliegveld van Lissabon, haalt u uw huurauto op en rijdt u over de spectaculaire Vasco da Gama-brug de monding van de Taag over, de provincie Alentejo binnen. Een wijds, zacht golvend landschap van kurkeikbossen, de mantadas, bloemenvelden en akkertjes. U overnacht de komende twee nachten in het vestingstadje Arraiolos, waarvan de volmaakt ronde 14e eeuwse citadelmuur als een kroon op de heuvel boven de stad ligt. Arraiolos ligt ten noordwesten van Evora en staat bekend om zijn wandkleden. 

 

Arraiolos

Pousada Convento de Arraiolos (waardering 8,6) 

2 overnachtingen in een klassieke tweepersoonskamer inclusief ontbijt

 

Pousada Convento de Arraiolos biedt unieke accommodatie in een gerestaureerd 16e-eeuws klooster, in een vallei in Arraiolos. Het biedt een buitenzwembad met ruime zonneterrassen en een panoramisch uitzicht over de groene omgeving en een binnenbad. Pousada Convento de Arraiolos combineert traditionele en moderne Portugese architectuur, zowel binnen als buiten. De ruime kamers bieden standaard kabel-tv en een minibar. Ze beschikken over een eenvoudige, moderne inrichting.

U kunt een potje tennissen op de eigen tennisbaan van het hotel, of tochten maken door de omgeving, te voet, met de fiets of in een kano.

Het restaurant biedt traditionele Portugese specialiteiten en internationale gerechten. De bar schenkt een selectie verfrissende drankjes. Er is gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie. Het centrum van Arraiolos bevindt zich op 1,2 km afstand. De stad Évora ligt slechts 25km verderop.

 

Vanuit Arraiolos rijdt u in een klein half uur naar de monumentale stad Evora. Evora heeft geen hoogtepunten, Evora is een hoogtepunt.

De UNESCO kon ook al geen keuze maken en heeft simpelweg alles binnen de stadsmuren tot werelderfgoed uitgeroepen. Terecht, want het is juist het harmonieuze geheel dat het stadje maakt tot wat het is. U vindt hier naast de vele monumenten een Romeinse tempel, een aquaduct, sfeervolle straatjes met witgepleisterde huisjes. Tal van vestingstadjes bewaakten de weg langs de oude routes tussen Lissabon en Spanje. De angstaanjagende burcht van Evoramonte ligt op een uitloper van de Serra de Ossa en overheerst de weidse vlakte van de Alentejo. Vanaf de robuuste gotische donjon heeft u schitterend uitzicht over de omgeving waardoor u aansluitend een ontspannende rondwandeling maakt door het golvende landschap, dat in het voorjaar gehuld is in een oogverblindende bloemenpracht. U kunt ook het stadje Estremoz, dat vermaard is om zijn aardewerk bezoeken. Vanaf het levendige stadsplein wandelt u door een 14e eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in, waar de reusachtige 13e eeuwse donjon het meest in het oog springt. Ook zeer de moeite waard is Elvas, met haar prefect bewaard gebleven vesting. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de granieten heuvels van de Serra de São

Mamede, vlakbij de grens met Spanje. Dit kleine, ongerepte heuvelgebied herbergt o.a nog de schuwe civetkat en in haar heldere rivieren leven otters. Roofvogels als de havikarend en de aasgier worden regelmatig waargenomen. Bovenop een steile rotsrichel ligt het prachtige dorpje Marvão. Ook hier zijn schitterende wandelingen te maken.

 

Dag 3-4

Vandaag kunt u het eindeloze, rustige landschap van de Baixo Alentejo verkennen, de streek rond Beja met zijn slaperige boerendorpjes, grote boerenhoeves, wijn- en olijfgaarden en met kurkeiken begroeide heuvels. Een dag om het echte agrarische karakter van Portugal’s vergeten binnenland te leren kennen en te proeven van de eenvoudige maar eerlijke lokale keuken. De kaas van Serpa, de wijnen van Vidiguera, die mogen in elk geval niet aan uw aandacht ontsnappen! In het stuwmeer van Odivelas kunt u een verfrissende duik nemen of een bootje of surfplank huren. Of u neemt de tijd om van het lome leven van Beja, met zijn prachtige gotische donjon, te genieten, op een van de terrasjes of pleintjes.Beja:

Pousada Convento Beja (waardering 9,0)

2 overnachtingen in een klassieke tweepersoonskamer inclusief ontbijt

 

Pousada Convento de Beja gevestigd in een voormalig 13e-eeuws Franciscaans klooster in het hart van het historische centrum van Beja en biedt charmante kamers met originele kenmerken. Tot de faciliteiten behoren een buitenzwembad en tennisbanen. De kamers van het Pousada Convento de Beja zijn voorzien van airconditioning en ingericht met warme kleuren en houten meubilair. Alle kamers beschikken over kabel-tv, een minibar en een eigen badkamer. U kunt genieten van regionale en klassieke internationale gerechten in het restaurant. Ook is er roomservice. De 24-uursreceptie kan helpen bij het organiseren van tal van activiteiten, waaronder fietsen, paardrijden en wandeltochten. Het Castelo de Beja ligt op slechts 700 meter van Pousada Convento de Beja en Museu Rainha Dona Leonor ligt op slechts 300 meter afstand. Er is gratis privéparkeergelegenheid.

 

Dag 5-7

 

Na een kleine 2 uur rijden, bereikt u de kust van de Algarve. Ontdek de ruige kliffen, de idyllische strandjes, de eindeloze duinen en de ongerepte natuur van de Costa Vincentina. Dit is de plek om prachtige, maar rustige wandelingen te maken, langs kliffen waarop oojevaars pal boven zee broeden en langs enkele van de mooist gelegen zandstranden van Europa. Het is ook de plek om van de geur, de geluiden en de producten van de Atlantische Oceaan te genieten. De beste vis proeft u hier in de eenvoudigste dorpsrestaurantjes of in het restaurant van de pousada. Vanaf de 50 meter hoge en loodrechte kliffen van de Cabo S. Vincente, de uiterste zuidwestpunt van het Europese continent, zagen de Portugezen de pupillen van de befaamde zeevaartschool van Dom Henrique uitvaren op zoek naar nieuwe werelden. Nu gooien vissers, vervaarlijk op de kliffen balancerend, er hun vislijnen uit.

 

Sagres:

Pousada de Sagres (waardering 8,4)

3 overnachtingen in een klassieke tweepersoonskamer inclusief ontbijt

 

Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Pousada de Sagres bevindt zich op een prachtige klif aan de Atlantische Oceaan en biedt uitzicht op het fort van Sagres en de vuurtoren van Kaap Sint-Vincent. De ligstoelen rond het zwembad bieden een adembenemend uitzicht op de kust. U kunt een potje tennissen op de tennisbaan of gaan vissen. De kamers van het Pousada de Sagres zijn voorzien van airconditioning, een bureau en een kluisje. Ze hebben allemaal een moderne badkamer met gratis toiletartikelen. Na een ontspannende dag kunt u genieten van traditionele Portugese gerechten in het restaurant van het Pousada de Sagres. Het fort van Sagres bevindt zich op 5 minuten rijden van het hotel. Lagos bereikt u in 30 minuten rijden.

 

Dag 8-

Vandaag reist u terug naar huis. In de namiddag rijdt u naar de luchthaven van Faro en levert u uw huurauto weer

in, daarna gaat u aan boord van uw terugvlucht naar Nederland.

Vluchten naar keuze per Ryanair

Standaard inbegrepen

 

Eindhoven– Lissabon Vertrek: 08:55 – 10:50u

Faro – Eindhoven Vertrek: 15:00 – 19:05u

 

(lokale tijden onder voorbehoud)

Op de vlucht mag u een kleine tas handbagage meenemen (dient onder de stoel voor u in het vliegtuig te passen)

Ruimbagage kunt u naar wens bijboeken tegen een toeslag van € 26.- per 20g per enkele reis
Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in de charmant Pousadas
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie smallExclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaartHuurautoStandaard inbegrepen in de huursom:

 

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

 

Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

 

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

 

Overige Informatie

Dag tot dag

 • Dag 1: Arraiolos
 • Dag 2:Tal van vestingstadjes bewaken hier de oude routes tussen Lissabon en Spanje
 • Dag 3:Van Arraiolos naar Beja (105km)
 • Dag 4: Beja
 • Dag 5:Van Beja naar Sagres (200km)
 • Dag 6: Sagres
 • Dag 7: Algarve
 • Dag 8:Vandaag vliegt u terug naar Nederland

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.
 
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  portugalflydrive.nl
v6.19700101