Fly Drive Pousadas Noord Portugal ****


Fly Drive Pousadas Noord Portugal

****8 Dagen

Ondanks dat Portugal slechts een kwart van het Iberisch schiereiland bevat, herbergt zij een zeer rijke geschiedenis, interessante cultuur en ongerepte natuur. Deze aspecten zijn zeer zeker terug te vinden in het schitterende noordelijk Portugal. De prachtige valleien met wijngaarden langs de rivier de Douro, vele historische stadscentra, kasteelstadjes, prachtige natuurgebieden en gezellige vissersdorpjes met eeuwenoude tradities, nemen u terug in de tijd. U maakt gedurende deze Pousada Fly Drive door Noord Portugal op unieke wijze kennis met de noordelijke regio door te verblijven in prachtige Pousadas, veelal gevestigd in oude kastelen en kloosters, verbonden met het erfgoed van dit prachtige land. Werelderfgoed cultuur vindt u in Porto en Guimaraes, heerlijke lokale gastronomie
en een warm welkom, waar u ook gaat.Dag 1: Vetrek naar Porto - Guimaraes

U vliegt vanuit Nederland in nog geen drie uur naar de luchthaven van Porto, de op één-na- grootste stad van Portugal in het noordwesten van het land.

Uw eerste bestemming tijdens deze Fly Drive door Noord Portugal is het historische Guimaraes, welke op ongeveer 55km afstand van de luchthaven is gelegen. De stad ligt aan de rand van het Santa Catarina gebergte en was na de oprichting van Portugal in de 12e eeuw de eerste hoofdstad van Portugal. De stad staat bekend om haar historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel waar de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques (Alfonso I), is geboren.

Het middeleeuwse centrum van Guimaraes kenmerkt zich door de smalle straatjes waar het langs de oude huizen heerlijk wandelen is.

Overnachting in Pousada Mosteiro de Guimaraes *****Dag 2: Guimaraes (Minho regio)

Op dag twee heeft u de gelegenheid om op uw gemak de omgeving te verkennen. De stad staat op de werelderfgoedlijst en het historische centrum leent zich uitermate voor een ontspannende wandeling langs alle bezienswaardigheden: langs de ijzeren verandaas, granieten balkonnetjes, porticoas en bogen die zo kenmerkend zijn voor de middeleeuwse bouwstijl, waant u zich even terug in de tijd.

U kunt uw wandeling starten in het stadshart aan de Largo da Oliveira waar u de Padrão do Salado (een monument opgericht door Alfonos IV ter ere van de slag bij Salado) en de kerk van Nossa Senhora da Oliveira (een kapittelkerk die gedurende de middeleeuwen tot één van de belangrijkste religieuze plekken van het land behoort) vindt. In de kapittelzaal, de priorij en het klooster herbergt nu het Museu de Alberto Sampaio waar objecten tentoongesteld staan die ooit toebehoorden aan de kerk.

Na uw bezoek wandelt u langs de oude stadsmuren en het paleis van de hertogen van Bragança naar het kasteel. Kies voor uw weg terug een andere route via de Largo do Toural met haar 16 e -eeuwse fontein, langs het Martin Sarmento Archeologisch Museum en het José de Guimarães International Arts Centre.

Overnachting in Pousada Mosteiro de Guimaraes *****Dag 3: Guimaraes - Braga - Viana do Castelo (Minho regio en Green Kust)

Als u heerlijk uitgerust bent rijdt u vandaag van Guimarães naar Viana do Castelo. De rit van ongeveer 90 kilometer leidt u langs Braga, één van Portugalas oudste steden. De oude romeinse stad is ten tijde van keizer Augustus gesticht en deed vervolgens dienst als hoofdstad van de romeinse provincie Gallaecia. Na de val van het Romeinse Rijk kwam de stad achtereenvolgens in handen van de Sueven, de Visigoten en de moslims uit de regio Al-Andalus.

Mocht u daar tijd voor hebben dan raden wij u aan om ten oosten van Braga een bezoek te brengen aan het heiligdom Bom Jesus do Monte. Bezoek deze imposante pelgrimsplek en beklim de barokke trappen (116 meter) of kies voor de kabelbaan om de kerk te bereiken. De zes kapellen maken altijd veel indruk op bezoekers door de imposante beelden die het lijden van Jezus uitbeelden. U rijdt vervolgens naar de Pousada Viana do Castelo. Gelegen op een heuvel van Santa Luzia, direct achter het heiligdom, heeft u een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Als u tot rust gekomen bent van de reis kunt u aan begin van de avond alvast kennis maken met de kronkelige straatjes, pittoreske pleintjes en het historische centrum van Viana.

Overnachting in Pousada Viana do Castelo ****Dag 4: Viana do Castelo

Vandaag heeft u de kans om Viana en de omliggende regio goed te bezichtigen. Wat u eigenlijk niet zou mogen missen is het heiligdom van de Sagrado Coraçãode Jesus de Santa Luzia. De bouw van dit prachtige monument heeft van 1904 tot 1959 geduurd en is geïnspireerd op de Romeins-Byzantijnse bouwstijl. U kunt het heiligdom te voet, per auto of met de kabelbaan bereiken.

Overnachting in Pousada Viana do Castelo ****Dag 5: Viana do Castelo - Amares

Vandaag vertrekt u naar Amares. Uw route leidt u langs Ponte de Lima, een van de mooiste plaatsen in de provincie Minho. De Romeinse brug over de Lima rivier is een levende getuige van het feit dat dit al in de oudheid een belangrijk knooppunt van wegen was. Aan de linker oever van de rivier ziet u de kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw.

U overnacht in de Pousada in Amares, dat vlakbij het Nationale Park Peneda-Gerês ligt, dat maar liefst 72.000 hectare groot is. U kunt een bezoek brengen aan Caldas do Gerês (kortweg Gerês genoemd), een kuuroord uit de 19e eeuw. Een rij prachtige Victoriaanse huizen in de hoofdstraat herinneren aan de oude glorie.

Overnachting in Pousada do Mosteiro de Amares *****Dag 6: Amares - Braga - Porto - Viseu

Vandaag rijdt u van Amares (via Braga en Porto) naar Viseu. Onderweg rijdt u door prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en langs levendige steden. Stop onderweg om te genieten van de traditioneel Portugese cuisine en een praatje te maken met de lokale bevolking.

Als u bent aangekomen op uw bestemming ziet u dat u zult logeren in een prachtige Pousada: Pousada de Viseu is gevestigd in het voormalige 18 e -eeuwse São Teotónio ziekenhuis. U kunt ergenieten van het uitzicht. Wandel door de 15 e -eeuwse toegangspoort naar het historische centrum van Viseu, waar u de imposante kathedraal en het beroemde Museum Grão Vasco vindt.

Overnachting in Pousada de Viseu ****Dag 7: Viseu - Coimbra - Viseu

Na een heerlijke nacht in de Pousada de Viseu kunt u uw laatste hele dag in Portugal gebruiken om een bezoek te brengen aan het ten zuiden van Viseu gelegen Caramulo gebergte (op circa 35 kilometer afstand). De frisse en schone berglucht zorgt ervoor dat u even helemaal vrij van stress bent. Mensen met longziekten komen hier speciaal voor de gezonde lucht. De romeinse bergpaden leiden langs diverse dolmens en menhirs, achtergebleven getuigen uit een prachtig verleden. Voor de

actieve toerist is het gebergte ideaal want naast de vele wandelroutes kunt u er ook voor kiezen om te raften of kanoën.

Als u liever wat cultuur wilt snuiven, ligt op slechts 85 kilometer afstand de stad Coimbra. Gelegen aan de rivier Mondego staat Coimbra bekend als een levendige stad. De stad herbergt de oudste universiteit van Portugal en staat bekend om de verschillende bouwstijlen die terug te zien zijn in de architectuur.

Los van de universiteit, kathedralen, musea en kloosters staat Coimbra ook bekend om de Fado muziek. Het Portugese levenslied werd vroeger door de armen in de kroegen gezongen, maar behoort tegenwoordig tot het muzikale erfgoed van het land. In de betere restaurants kunt u vaak live Fado zien en horen. De muziek vertelt verhalen over de geschiedenis van Coimbra en het leven dat men vroeger leefde.

Waar u ook besluit heen te gaan, u komt aan het eind van u dag heerlijk tot rust tijdens uw laatste nacht in de Pousada de Viseu. Overnachting in Pousada de Viseu ****Dag 8: Terugreis

Vandaag maakt u zich klaar om terug te vliegen. U rijdt van Viseu naar de luchthaven van Porto waar u uw huurauto weer inlevert. De rit is een kleine 140 kilometer. Geniet onderweg nog van de laatste uitzichten op het Portugese landschap.
Hotels


Dag 1-3 – Aankomst Porto – Guimaraes

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Porto. Bij aankomst haalt u uw huurauto op het vliegveld op en rijdt u in een kleine 45 minuten naar uw eerste verblijf in de geboorteplaats van Portugal. In Guimarães kunt u het historische centrum bezichtigen (UNESCO Werelderfgoed) Hier staat het kasteel van de eerste Portugese hoofdstad. In dit schattige plaatsje en het heerlijke hotel heeft u tijd om heerlijk tot rust te komen. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Bragança is aan te raden.


Pousada Mosteiro de Guimaraes (waardering 9,0) 18-20 april 2020

2 overnachtingen in een klassieke tweepersoonskamer inclusief ontbijt

Pousada Mosteiro de Guimaraes bevindt zich in een 12e-eeuws augustijner klooster, dat uitkijkt op Guimaraes. De kamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder airconditioning en kabel-tv. De individueel ingerichte kamers liggen aan wat vroeger de kloostergangen waren. Alle kamers van Pousada Mosteiro de Guimaraes hebben een eigen badkamer. Pousada Mosteiro de Guimaraes ligt op loopafstand van het centrum van Guimaraes en op slechts 2 km van het winkelgebied.In Pousada Mosteiro de

Guimaraes kunt u genieten van het buitenzwembad of een wandeling maken door de tuinen. De Pousada biedt

gratis eigen parkeergelegenheid.


Dag 3-5 – Guimaraes – Viana do Castelo

U rijdt rustig naar uw tweede verblijfplaats in de parel van de Costa Verde. Viana do Castelo is gezegend met zowel een aantrekkelijk middeleeuws centrum en prachtige stranden net buiten de stad. De oude wijken met 19e-eeuwse boulevards en smalle steegjes vol met Manuelijnse landhuizen en rococo paleizen. Deze prachtige stad ligt nabij de monding van de Rio Lima en is een perfecte uitvalsbasis voor het

verkennen van de lagere vallei van Lima en de nabijgelegen Serra d' Arga berg.


Viana do Castelo – 20-22 april 2020, 2 nachten verblijf in Pousada Viana de Castelo (waardering 8,9)

2 overnachtingen in een superior kamer inclusief uitgebreid ontbijt

Pousada de Viana do Castelo ligt hoog op de Monte de Santa Luzia en biedt uitzicht over de stad Viana do Castelo. De kamers bieden een panoramisch uitzicht over de oceaan of het weelderige landschap. De kamers van Pousada de Viana do Castelo zijn voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en een minibar. Pousada de Viana do Castelo beschikt over een buitenzwembad, een tennisbaan en vele terrasjes waar u kunt genieten van het uitzicht. Het restaurant van Pousada de Viana do Castelo serveert lokale en internationale gastronomische gerechten. Met de panoramische lift van Santa Luzia kunt u ook een bezoek brengen aan Viana do Castelo en haar restaurants.


Dag 5-6 Viana do Castelo - Amares

Het is een aanrader om op uw weg van Viana do Castelo naar Amares een stop te maken in Ponte de Lima. Ponte de Lima is één van de oudste en mooiste steden van Portugal. Het heeft zijn naam gekregen van de

nabijgelegen Romeinse brug. Ponte de Lima is een zeer gastvrije stad met een karakteristieke sfeer en een rijkdom aan architectonische hoogtepunten: u kunt door de nauwe steegjes dwalen en genieten van de gotische, manuelijnse, barokke en maniëristische gevels. De oude brug werd door de Romeinen gebouwd als een verbinding met de militaire weg van Braga naar Astorga.


Amares – 22-23 april 2020, 1 nacht verblijf in Pousada Mosteiro de Amares (waardering 9,0)

1 overnachting in een klassieke kamer inclusief uitgebreid ontbijt

Dit luxe hotel is gevestigd in een voormalig Cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw. Het ligt tussen Braga en de bergketen Gerês. Tot de faciliteiten behoren een buitenzwembad en tennisbanen. Alle kamers van Pousada Mosteiro de Amares bieden een panoramisch uitzicht op de bergen. De kamers beschikken over kabel-tv, een minibar en een eigen badkamer. In het restaurant kunt u genieten van zowel Portugese streekspecialiteiten als internationale gerechten.. Het is ook mogelijk om buiten op het terras met panoramisch uitzicht te dineren.In de omgeving van Pousada Mosteiro de Amares kunt u kanoën, vissen, wandelen en paardrijden. Pousada Mosteiro de Amares ligt op 18 km van het centrum van Braga.

Vanuit uw Pousada kunt u het groene Noorden van Portugal ontdekken en een bezoek te brengen aan de stad Braga. Met meer dan 30 kerken, het bisschoppelijk paleis en vele religieuze feesten is Braga de heilige stad van Portugal. Braga wordt ook wel het "Rome van Portugal" genoemd. Op ca. 5 km van Braga ligt het pelgrimsoord Bom Jesus (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte). De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u langs diverse terrassen, met uitzicht over Braga naar de Bedevaartskerk. Na deze spirituele ervaring kunt u ervoor kiezen naar het Nationale park Penada Geres te rijden en te lunchen in Pousada de Geres. Het unieke natuurgebied Peneda Geres omvat steile valleien en weelderige bossen van eiken en geurige pijnbomen en is bezaaid met meer dan 100 granieten dorpjes, die in veel opzichten weinig veranderd zijn sinds de oprichting van Portugal in de 12e eeuw. Het Parque Nacional da Peneda-Gerês – het eerste en enige beschermde park van Portugal - heeft bijgedragen aan het behoud van niet alleen een unieke set van de ecosystemen, maar ook een bescherming van de bedreigde manier van leven voor haar menselijke bewoners. U waant zich hier terug in de tijd, herders met , wilde ossen en paarden. U kunt hier heerlijk wandelen.

 


Dag 6-8 Amares – Viseu via Douro

Vandaag staat u een fantastische tocht te wachten. Onderweg nemen de kleine dorpjes u mee naar de cultuur van het land. De absolute aanrader is de legendarische N-222 naar Pinhão via het dorpje Peso da Régua. De 27 km lange weg met z’n 93 bochten bieden u even zoveel uitzichten. Vooral in het voorseizoen en naseizoen is de natuur hier op z’n mooist.

U rijdt rustig richting het centrum van Portugal. Aangekomen in de historische stad Viseu, kunt u genieten van het vorstelijke verblijf in de gelijknamige Pousada en heerlijk door het middeleeuwse centrum struinen en op terrasjes genieten van de heerlijke lokale specialiteiten.


Viseu – 23-25 april 2020, 2 nachten verblijf in Pousada de Viseu (waardering 9,1)

2 overnachtingen in een superior kamer met balkon inclusief uitgebreid ontbijt

Pousada de Viseu is gevestigd in een magnifiek 19e-eeuws gebouw in de stad Viseu. Het biedt ruime kamers, spafaciliteiten, binnen- en buitenzwembaden. De kamers van De Viseu hebben een parketvloer en moderne meubels. Ze zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben tevens een ruim gemeubileerd balkon met een panoramisch uitzicht over de stad. Het stijlvolle restaurant van het Pousada serveert traditionele gerechten, die bereid worden met verse ingrediënten. Lokale specialiteiten zijn de appels van Beira Alta en kaas uit de Serra da Estrela. U kunt genieten van de sauna en de hot tub of ontspannen tijdens een massage of in het Turkse bad. Pousada De Viseu heeft uitzicht op het oude deel van de stad en ligt op 5 minuten lopen van het groene park Florestal de Fontelo. Er is gratis openbare parkeergelegenheid bij de accommodatie.

Dag 8 Porto, terugreis

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Porto voor uw terugreis naar Nederland.


Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol per KLM Royal Dutch Airlines

18 april 2020 Amsterdam – Porto Vertrek 09:05 – Aankomst 10:40

(lokale tijden)

25 april 2020 Porto – Amsterdam Vertrek 11:25 - Aankomst 15:05

(lokale tijden)


Incl. 12kg handbagage.

Ruimbagage optioneel, per 23kg € 25.- per enkele reis

Inclusief

 • Retourvluchten naar Porto
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in de verschillende Pousadas op basis van logies en uitgebreid ontbijt
 • Huurauto, categorie small

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart

 

 

Huurauto

 

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Ongelimiteerde kilometers
 • Extra WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

 

 

Overige Informatie

 

Deze Fly Drive Portugal is geheel op maat aan te passen. Wenst u langer te verblijven, een grotere huurauto of vertrek van een bepaalde luchthaven? Vraag vrijblijvend een offerte op. Wij maken met veel plezier een vrijblijvend reisvoorstel voor u aan de hand van uw wensen.


Huurvoorwaarden


Fiat 500 of soortgelijk - Categorie XB
Ophalen en inleveren op de luchthaven van Palermo
INCLUSIEF IN DE HUURPRIJS
ONGELIMITEERD AANTAL KILOMETERS
LUCHTHAVENAFLEVERINGSKOSTEN
WA/BA-VERZEKERING volgens de wettelijk geldende standaard: Totale dekking EUR 10.400.000. Materiële schade EUR 10.400.000. Letselschade EUR 10.400.000
AANVULLENDE WA/BA-VERZEKERING van 7,5 miljoen Euro
CDW-VERZEKERING (schade aan de huurauto): inclusief zonder eigen risico
TP-VERZEKERING (diefstal van de huurauto): inclusief zonder eigen risico
TERUGBETALING VAN SCHADE AAN GLAS, BANDEN, BODEM (INCL. OLIECARTER EN KOPPELING) EN DAK VAN DE HUURAUTO. HET IS DUS NIET NODIG HIERVOOR LOKAAL EEN EXTRA VERZEKERING AF TE SLUITEN
TERUGBETALING DOSSIERKOSTEN VAN SCHADEAFHANDELING
VERGOEDING VAN DE SLEEPKOSTEN BIJ EEN ONGEVAL OF TECHNISCH MANKEMENT
VERGOEDING BIJ (POGING TOT) DIEFSTAL VAN INGEBOUWDE APPARATUUR UIT DE AUTO ZOALS RADIO EN NAVIGATIESYSTEEM
EXTRA BESTUURDERS: 2 inclusief, andere extra bestuurders: € 5 per dag Eventuele extra bestuurders moeten ter plekke ook een rijbewijs en paspoort overleggen om op het huurcontract bijgeschreven te kunnen worden.
Tankregeling FF: Inleveren met benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit 'vol-vol'
VERGOEDING VAN DE KOSTEN VOOR HET VERLIES OF BESCHADIGING VAN DE AUTOSLEUTEL/PAPIEREN
LOKALE BELASTINGEN: Op de huurprijs en op alle genoemde inclusief diensten.
HYGIËNEMAATREGELEN
Bij Sunny Cars staan uw gezondheid en veiligheid voorop. Wij zorgen er daarom voor dat de lokale wagenparkaanbieders goede hygiënemaatregelen treffen. Zo is autohuur, ook in tijden van corona, geheel zorgeloos.
Beperkingen op de toegang tot de kantoren volgens de geldende richtlijnen
Afstandsregel wordt in acht genomen
Werknemers dragen handschoenen en mondkapjes
Scherm van plexiglas bij de verhuurbalie aanwezig
Na elke klant worden alle apparatuur en oppervlakken grondig gereinigd en gedesinfecteerd
Desinfectiegel beschikbaar
Na elke huurperiode wordt het interieur van de huurauto grondig gereinigd en gedesinfecteerd met een ozonmachine
COVID-19: voorschriften voor autohuur in Italie
In Italië geldt een afstandsregel in de huurauto. Wanneer je met een gezin met kinderen reist, heeft dit geen gevolgen. In alle andere gevallen betekent het dat er afstand gehouden moet worden en er daardoor minder personen in de huurauto passen.
Hierbij gelden de volgende regels: de stoel naast de bestuurder dient altijd vrij te blijven / wanneer de passagiers een mondkapje dragen, mogen er 1 tot 2 personen per rij plaatsnemen / worden er geen mondkapjes gedragen, dan is slechts 1 persoon per rij toegestaan. Dit betekent dus dat in een huurauto met 5 zitplaatsen maximaal 3 personen mogen plaatsnemen.
BELANGRIJKE HUURINFORMATIE:
AANNAME BUITEN OPENINGSTIJDEN: Uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 45 per uur
WAARBORG: Creditcard met pincode op naam van de hoofdbestuurder verplicht. Elektronische creditcards (= zonder reliëf) en prepaid/ debit cards worden niet geaccepteerd. De waarborg is € 500
Tankregeling FF: met deze tankregeling levert u de huurauto in met dezelfde tankvulling als waarmee u de huurauto ophaalde, meestal is dit ‘vol-vol’. Levert u de huurauto in met te weinig brandstof, dan worden er (naast de ontbrekende brandstof), servicekosten in rekening gebracht.
RIJBEWIJS: Men moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig EU- rijbewijs.
MINIMUM/MAXIMUM LEEFTIJD: Minimum leeftijd 25 jaar. Geen maximum leeftijd
VERLAGEN VAN DE MINIMUMLEEFTIJD: Vanaf 18 jaar mogelijk voor € 10 per dag
VERLENGINGEN: verlenging niet mogelijk via Sunny Cars, dit kan ter plaatse geregeld en betaald worden.
Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen (tenzij anders gespecificeerd per item). Als u de auto op een luchthaven ophaalt met extra diensten die niet zijn inbegrepen, kan er een extra luchthavenbelasting op deze diensten geheven worden.
TERUGBETALING GLAS-BANDEN-BODEM-DAKSCHADE DOOR SUNNY CARS
Schade aan glas-banden-bodem of dak (GBBD) van de huurauto zal de lokale verhuurder aan u doorberekenen. Dit bedrag is echter gedekt via de all-in huursom van Sunny Cars. Na thuiskomst kunt u het schadebedrag eenvoudig bij ons claimen via het declaratieformulier dat u vindt onder https://www.sunnycars.nl/contact/ . Terugbetaling is gegarandeerd, mits aan de voorwaarden voldaan uiteraard. Deze vindt u terug in de bijlage bij de voucher of in de Algemene Voorwaarden.
Sluit bij het ophalen van de huurauto dus geen aanvullende verzekeringen af. Doet u dit toch, dan krijgt u de kosten voor deze (overbodig) afgesloten verzekering niet van Sunny Cars terug. Ondervindt u problemen over deze voorwaarden bij het ophalen van de auto, neem dan contact met ons op via ons noodnummer zodat we kunnen bemiddelen.
HOTELAFLEVERING/ONE WAY HUREN/GRENSOVERSCHRIJDING
HOTEL AFLEVERING: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 60 per enkele reis
ONE WAY HUREN: uitsluitend op aanvraag mogelijk, kosteloos tussen Palermo luchthaven en Catania luchthaven en vice versa
GRENSOVERSCHRIJDING: niet mogelijk, het is toegestaan met de ferry van/naar het vasteland te gaan
Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen (tenzij anders gespecificeerd per item). Als u de auto op een luchthaven ophaalt met extra diensten die niet zijn inbegrepen, kan er een extra luchthavenbelasting op deze diensten geheven worden.
EXTRA INFORMATIE
ADMINISTRATIE KOSTEN BOETES: Let op, Italycarrent berekent € 50 (excl. lokale belastingen) administratie kosten voor iedere boete die zij binnen krijgen. Zij kijken na wie er op dat moment de auto gehuurd heeft en zullen u de rekening toesturen. Dit zijn enkel administratie kosten, de boete wordt apart door de Italiaanse Overheid toegestuurd. Dit staat ook vermeld op het contract dat u ter plaatse tekent.
In een aantal provincies in Italie is het verplicht tijdens de wintermaanden sneeuwkettingen en anti-vries vloeistof in de auto aanwezig te hebben, u bent hier zelf verantwoordelijk voor. Mochten de sneeuwkettingen nodig zijn, is de maximum snelheid 40 km per uur. Het bord met `Transito con catene´ geeft aan dat de sneeuwkettingen verplicht zijn in dit gebied. Mocht u zich niet aan de regels van het gebied houden, zal de lokale overheid boetes kunnen uitdelen vanaf € 80. Boven op deze boetes komen ook de administratie kosten van onze autoleverancier.
Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen (tenzij anders gespecificeerd per item). Als u de auto op een luchthaven ophaalt met extra diensten die niet zijn inbegrepen, kan er een extra luchthavenbelasting op deze diensten geheven worden.
ACCESSOIRES
BABYZITJE (0-11 maanden): mogelijk voor € 10 per dag, max. € 50 per huurperiode per zitje
KINDERZITJE tot 3 jaar (max. 18 kg) : mogelijk voor € 10 per dag, max. € 50 per huurperiode
BOOSTERZITJE: mogelijk voor € 10 per dag, max. € 50 per huurperiode
GPS: Uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 10 per dag, max. € 50 per huurperiode
SNEEUWKETTINGEN: Uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 10 per dag, max. € 50 per huurperiode
SKI-IMPERIAAL: Uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 10 per dag, max. € 50 per huurperiode
WINTERBANDEN: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 10 per dag, max. € 50 per huurperiode
Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen (tenzij anders gespecificeerd per item). Als u de auto op een luchthaven ophaalt met extra diensten die niet zijn inbegrepen, kan er een extra luchthavenbelasting op deze diensten geheven worden.
REISINFORMATIE
Autohuur maakt uw vakantie compleet en om daar optimaal van te kunnen genieten, adviseren wij om uw reis goed voor te bereiden! Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle (in)reisregels van uw vakantiebestemming.
Overige Informatie
Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Bekijk Hier Meer Rondreizen


Vraag Hier Uw Offerte Aan


Kijk Hier Verder En Boek Nu

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  portugalflydrive.nl
v6.19700101