Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo Afbeelding Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo
Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousadas

Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo

****

plane hotel car


10 Dagen

De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities.Dag 1: Lissabon - Montemor-o-Novo - Arraiolos

Montemor-o-Novo - is een klein plaatsje met veel overblijfselen uit prehistorische tijden. Leuk om te bezoeken voor een korte stop voordat u aankomt bij uw eerste overnachtingsplaats.


Dag 2: Arraiolos - Portalegre - Castelo de Vide - Marvao

Portalegre is gelegen in de bergen van Serra de Sao Mamede, vlakbij de Spaanse grens. De kerk Igreja de Nossa Senhora da Penha ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de stad. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. U rijdt via Castelo de Vide naar Marvao. Marvao is gelegen op het hoogste punt van het Serra de Sao Mamede gebergte. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de streek. Marvao heeft steile hellingen aan alle kanten. De oostkant van het dorpje is alleen te voet te bereiken.


Dag 3: Marvao - Elvas - Borba - Estremoz

De ommuurde stad Elvas vormde een heel belangrijke verdedigingslijn gedurende de oorlog tussen Portugal en Spanje. Tegenwoordig investeert Elvas in het plattelandstoerisme. U kunt nog een kort bezoek brengen aan het plaatsje Borba. Daarna rijdt u verder naar uw overnachtingsplaats Estremoz.


Dag 4: Estremoz

Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door zn witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel. Estremoz bezit veel cultureel erfgoed. Een mooi voorbeeld hiervan is het kasteel, waar tegenwoordig Pousada Rainha Santa Isabel is gevestigd. Estremoz is vooral bekend vanwege het witte marmer van uitstekende kwaliteit.


Dag 5: Estremoz - Evora

De reis gaat verder naar Evora. Evora is de hoofdstad van het veelzijdige Alentejo gebied, gelegen op een heuvel midden in de Alentejo vlakte. Deze oude stad heeft al heel wat verschillende namen ondergaan.


Dag 6: Evora - Mourao - Moura - Beja

Vandaag rijdt u via de stuwdammen naar het stuwdorpje Mourao. U zult hier prachtige uitzichten hebben! Daarna brengt u een bezoek aan Moura. Al lopend door de straatjes van Moura ziet u dikke schoorstenen die loodrecht op de muren van de huizen staan. Dit is een typisch detail van de gebouwen in de Alentejo.


Dag 7: Beja - Odemira - Sines - Santiago do Cacem - Alcacer do Sal

Vanuit Beja rijdt u naar de kust. Een groot gedeelte van de kust is het Natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina Dit park strekt zich 100 km uit langs de kust, vanaf Porto Covo in de Alentejo, tot aan Burgau in de Algarve. Het natuurpark is de Europese kuststrook die het best behouden is gebleven en hier is een unieke flora en fauna te bezichtigen. U rijdt verder naar boven via Sines en Santiago do Cacem naar de laatste overnachtingsplaats.


Dag 8: Alcacer do Sal - Lissabon

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.
EINDE VAN DE RONDREIS

Indien u kiest voor de 10 daagse rondreis vertrekt u op dag 8 vanuit Alcacer do Sal naar Setubal:


Dag 9: Setubal

Setubal is gelegen aan de monding van de Rio Sado, waardoor hij verbonden is met de zee. Setubal was in de 14e eeuw al een van de belangrijkste havens van de stad. Noemenswaard zijn het klooster Convento de Jesus, en het Fort de Sao Filipe. Tegenwoordig is dit fort een Pousada en fantastisch uitkijkpunt over de rivier.


Dag 10: Setubal - Lissabon

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.Alentejo

Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.

Sterren zien?

De regio Alentejo valt onder het DARK SKY project van UNESCO. Door verlichting in grote steden, lantaarnpalen langs snelwegen, is het op sommige plekken nooit meer echt donker. Dit project is voor het behoud van de donkere sterrenhemel op o.a. het platteland, natuurparken en culturele landgoeden.Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen in charmant Pousadas
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

 • Dag 1: Lissabon - Montemor-o-Novo - Arraiolos
 • Dag 2: Arraiolos - Portalegre - Castelo de Vide - Marvao
 • Dag 3: Marvao - Elvas - Borba - Estremoz
 • Dag 4: Estremoz
 • Dag 5: Estremoz - Evora
 • Dag 6: Evora - Mourao - Moura - Beja
 • Dag 7: Beja - Odemira - Sines - Santiago do Cacem - Alcacer do Sal
 • Dag 8: Alcacer do Sal - Lissabon
 • Dag 9: Setubal
 • Dag 10: Setubal - Lissabon


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.20200324