Fly Drive Noord Portugal Compleet Afbeelding Fly Drive Noord Portugal Compleet
Fly Drive Noord Portugal Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Noord Portugal Compleet

***

plane hotel car


10 Dagen

10 dagen / 9 nachten - inclusief vlucht, accommodatie o.b.v. logies & ontbijt en All-in autohuur (0 eigen risico). Deze reis kan worden aangepast naar uw wensen. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.Dag 1 - 2: Vertrek naar Porto - 2 nachten in Porto

Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u naar Porto. Bij aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Porto waar u 2 nachten zult overnachten. Porto (ook wel Oporto genoemd) is een stad in het noorden van Portugal, de op een na grootste stad van het land. Er wonen maar liefst twee miljoen mensen, en sinds de stad in 2014 culture hoofdstad van Europa was, hebben ook buitenlandse bezoekers steeds meer interesse in Porto. Iets verder naar het zuiden, aan de overkant van de rivier de Douro, ligt ook de plaats Vila Nova de Gaia, waar de bekende portwijnen geproduceerd worden. Op de talloze terrasjes langs de Douro kunt u deze wereldberoemde wijn zelf komen proeven!
Aan de Douro ligt ook de oudste wijk van Porto, Ribeira. De lange geschiedenis van de wijk is nog overal terug te zien: dankzij de smalle steegjes, de lokale markten en de oude gevels in de haven lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.


Dag 3: Porto Viana do Castelo - 1 nacht in Viana do Castelo

Viana do Castelo staat bekend als het mooiste stad van Noord Portugal. De stad speelde een belangrijke rol in de ontdekkingsreizen van de 16e eeuw. Viana is rijk aan met wapens van adellijke families versierde paleizen, kerken, kloosters en drinkfonteinen, een cultureel erfgoed dat zeker een bezoek waard is. In het toeristenbureau (Posto de Turismo) is een brochure te verkrijgen met wandelingen rond verschillende themas zoals manuelijnse stijl, renaissance, barok, art deco of azulejos. Vele straten van het historisch centrum leiden naar de Praia da Republica, het hart van de stad. Hier bevinden zich ook het gebouw Edificio da Misericordia en de drinkfontein, beiden uit de 16e eeuw, en het oude Paros do Concelho (het vroegere gemeentehuis). Niet ver hier vandaan staat de romaanse kathedraal Se, de moederkerk van Viana.


Dag 4: Viana do Castelo Braga - 1 nacht in Braga

Met meer dan 30 kerken, het bisschoppelijk paleis en vele religieuze feesten is Braga de heilige stad van Portugal. Braga wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd. Op ca. 5 km van Braga ligt het pelgrimsoord Bom Jesus (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte). De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u langs diverse terrassen, met uitzicht over Braga naar de Bedevaartskerk. Na deze spirituele ervaring kunt u nog afbuigen naar Guimaraes, de geboorteplaats van het koninkrijk Portugal. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Braganda is aan te raden.


Dag 5: Braga Peso da Regua / Lamego - 1 nacht in de Douro Vallei

Vandaag vertrekt u richting het zuiden en kunt u via Guimaraes naar de Dourovallei rijden. U kunt er voor kiezen om een schitterende route langs de Douro rivier te volgen naar Pinhao. Onderweg kunt u bijvoorbeeld een van de vele quintas bezoeken waar Port wordt gemaakt. Houdt u van wandelen, dan is de Serra de Marao e Alvao, de vallei tussen deze twee bergheuvels een prachtig gebied om naar toe te gaan. In Portugal groeien meer dan 250 druivensoorten die voor de wijnproductie gebruikt worden. Deze enorme rijkdom aan verschillende druiven heeft het land te danken aan een lange traditie van wijnmakerij, die volgens archeologen teruggaat tot de Bronstijd. In de buurt van Peso da Regua kunnen wij voor u op aanvraag een wijnproeverij organiseren bij een lokale wijnmaker. Verder kunt u in Lamego de indrukwekkende Romaanse kathedraal en de prachtige barok kasteel bezoeken. Probeert u, voor u verder rijdt, nog de lokale specialiteit, een overheerlijke rauwe ham.


Dag 6: Peso da Regua / Lamego Viseu - 1 nacht in Viseu

Deze oude stad met grijze stenen huizen maar ook veel groen, is een gezellige en levendige stad. Viseu werd uitgeroepen tot de Portugese stad met de hoogste levenskwaliteit. Om de stad beter te leren kennen begint u best met een wandeling door het goed bewaarde historisch centrum. Vanuit de Rossio vertrekken er verschillende smalle middeleeuwse straatjes, waar verschillende kleinere handelszaken zijn gevestigd. De Adro da Se, het plein voor de kathedraal, is de belangrijkste toeristische trekpleister. Hier overheerst graniet in een indrukwekkend geheel gebouwen bestaande uit het Pao dos Tres Escales waarin het Museu Grao Vasco is gehuisvest, de Kathedraal, de Varanda dos Conegos (kanunnikenbalkon) en de Torre de Menagem; daar tegenover is er de Igreja da Misericordia, eveneens een majestueus gebouw met een rococogevel die nog enige vrolijkheid op het sobere kerkplein brengt.


Dag 7 - 8: Viseu Coimbra - 2 nachten in Coimbra

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting naar Coimbra. Een stop bij Tarouca om het prachtige oude klooster te bewonderen is een absolute aanrader. Coimbra is een levendige studentenstad en ligt op minder dan 50 km van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Mondego. In de vele smalle steile straatjes, eeuwenoude gebouwen en fadohuizen vindt u de Se velha (oude kathedraal) en de Se nova (nieuwe kathedraal). De oude kathedraal is als een Romaanse vesting gebouwd met kantelen en schietgaten in het dwarsschip. Ook vindt u hier het Mosteiro de Santa Cruz, een augustijner klooster gesticht in de 12e eeuw. Hier bevinden zich de graftombes van de eerste koningen van Portugal: Alfonso en Sancho. In het voormalig bisschoppelijk paleis is het Museu Nacionale de Machado de Castro gevestigd dat een waardevolle collectie beeldhouwwerk uit de renaissance bevat. Als u de rust op wilt zoeken, vindt u buiten het centrum verschillende mooie parken en tuinen. Zo zijn er het Jardim Botanico en Parque de Santa Cruz.


Dag 9: Coimbra Aveiro - 1 nacht in Aveiro

Vanaf Coimbra kunt u de kustweg nemen om onderweg naar Aveiro een tussenstop te maken, bijvoorbeeld in Figueira da Foz. Aveiro is gelegen aan het binnenmeer Ria de Aveiro. De stad wordt doorsneden door een aantal kanalen, waardoor het ook wel het Venetie van Portugal wordt genoemd. De gondels in de kanalen heten Barcos Moliceiros en geven een kleurrijk beeld aan de stad.


Dag 10: Porto en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog een aantal bezienswaardigheden van Porto bezoeken. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Porto.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Hoogtepunten
 • Vestingsteden en prachtige historische stadscentra
 • Uitgestrekte wijngaarden in de Douro vallei bij Peso da Regua / Lamego
 • Braga en de pelgrimsoord Bom Jesus
 • Coimbra - middeleeuwse hoofdstad van Portugal
 • Vissersdorpjes met prachtige tradities waar de tijd heeft stilgestaan
 • Porto - de Beste Europese Vakantiestad van 2015- met een bijzondere centrum dat op de Werelderfgoedlijst staat

Dag tot Dag

 • Dag 1 - 2: Vertrek naar Porto - 2 nachten in Porto
 • Dag 3: Porto - Viana do Castelo - 1 nacht in Viana do Castelo
 • Dag 4: Viana do Castelo Braga - 1 nacht in Braga
 • Dag 5: Braga - Peso da Regua / Lamego - 1 nacht in de Douro Vallei
 • Dag 6: Peso da Regua / Lamego Viseu - 1 nacht in Viseu
 • Dag 7 - 8: Viseu - Coimbra - 2 nachten in Coimbra
 • Dag 9: Coimbra - Aveiro - 1 nacht in Aveiro
 • Dag 10: Porto en terugvlucht

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Fly Drive Noord Portugal Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  portugalflydrive.nl
v6.20200324