Fly Drive Lissabon naar Porto via de kustroute Afbeelding Fly Drive Lissabon naar Porto via de kustroute
Fly Drive Lissabon naar Porto via de kustroute ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Lissabon naar Porto via de kustroute

***

plane hotel car


8 Dagen

Deze prachtige autorondreis leidt u vanaf de hoofdstad Lissabon langs de kust door centro Portugal, naar Porto. Van prachtige historische paleizen in Lissabon tot heerlijke zandstranden en rustige baaitjes langs de zilverkust. Pittoreske kasteelstadjes en historische steden in een schitterend heuvellandschap. Werelderfgoed cultuur in Porto, heerlijke gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



Dag 1: Vertrek naar Lissabon

Bij aankomst haalt u uw huurauto op het vliegveld en rijdt u naar uw hotel in Lissabon waar u 2 nachten zult verblijven.


Dag 2: Lissabon

De indrukwekkende hoofdstad van Portugal biedt vele bezienswaardigheden. Lissabon bestaat uit een aantal charmante wijken die u kunt bezoeken. Alfama ligt rondom het Castelo de Sao Jorge, een pittoresk buurtje met Moorse overblijfselen, smalle straatjes, kleine winkeltjes en werkplaatsjes en tavernas. Baixa met de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Het hart van deze wijk is het Rossio plein met de mooie verlichtte fontein en gezellige cafes. Bairro Alto en Estrela zijn zeer mooie historische wijken met vele ambachtelijke werkplaatsjes en diverse restaurantjes. Belem ligt aan het einde van de monding van de Taag. Deze wijk was belangrijk in de Gouden Eeuw gedurende de ontdekkingsreizen. U kunt hier veel musea, paleizen, parken en een gezellige promenade vinden met veel verse visrestaurantjes.


Dag 3: Sintra - Nazare

Vandaag heeft u tijd om de Costa de Lisboa en omgeving te bezoeken. Vooral het plaatsje Sintra, waar u diverse paleizen kunt bezoeken die op schitterend groene heuvels gebouwd zijn, is een bezoek meer dan waard. Het paleis van Pena is een absolute aanrader. Na uw bezoek rijdt u naar Nazare.

Dag 4: Nazare

In Nazare met haar milde klimaat en natuurlijke schoonheid vindt u nog een van kleurrijkste visserstradities van Portugal. Het lange halve-maan vormige witte zandstrand, versiert door de felgekleurde luifels staat in contrast met het strakblauwe water van de Atlantische Oceaan. In dit badplaatsje is het niet ongewoon om vissersvrouwen hun waren te zien verkopen in de traditionele kleding met zeven rokken. Aan het eind van de dag is het een schouwspel om vanaf de zeedijk te kijken naar het binnenbrengen van de visvangst, waar netten beladen met vis van zee komen en de vrouwen hun waren te koop bieden. Aan de rechterkant vindt u een indrukwekkende landtong. Dit is Sitio, een 318 meter hoge rots die steil oprijst uit de zee en bereikbaar is via een kabelbaan. Bovenop de rots staat de Ermida da Memoria kapel. Hier heeft u een van de mooiste uitzichten van de Portugese kust.

Dag 5: Aveiro

De Costa Prata (zilverkust) strekt zich uit van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden. Aan de kust ligt de stad Aveiro met kriskras lopende kanalen, waar gekleurde moliceiro-boten varen, waardoor het ook wel het Venetie van Portugal wordt genoemd. Aveiro is de hoofdstad van de Ria, een weidse laguneachtige baai waar het zoete water van de rivier Rio Vouga zich mengt met het zeewater. Aveiro was ooit een grote zeehaven en de stad verkreeg haar welvaart dankzij de zoutwinning en de kabeljauwvisserij.

Dag 6 en 7: Porto

Vandaag en morgen staat de bijzondere stad Porto op uw programma. De oude volkswijk van Porto, Ribeira, staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Porto is een historische stad dat bestaat uit een wirwar van smalle straatjes die deel uitmaken van de oude wijk Ribeira tot aan de grote pleinen van de Avenida dos Aliados. De regio staat bekend om de productie van port, die nog steeds in de uitgestrekte kelders langs de oevers van de machtige rivier de Douro wordt opgeslagen. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 8: Porto en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog een aantal bezienswaardigheden van Porto bezoeken. Uw huurauto kunt u op de luchthaven van Porto inleveren.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot Dag

  • Dag 1: Vertrek naar Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Sintra - Nazare
  • Dag 4: Nazare
  • Dag 5: Aveiro
  • Dag 6 en 7: Porto
  • Dag 8: Porto en terugvlucht

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Fly Drive Lissabon naar Porto via de kustroute 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  portugalflydrive.nl
v6.20200324