11 Daagse rondreis Algarve Alentejo en Lissabon  Afbeelding 11 Daagse rondreis Algarve Alentejo en Lissabon
11 Daagse rondreis Algarve Alentejo en Lissabon ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

11 Daagse rondreis Algarve Alentejo en Lissabon

***

plane hotel car


11 Dagen


Deze rondreis brengt je naar het zonnige zuiden van Portugal. Je begint in de Algarve. Verder ontdek je de wijn- en olijfgaarden van de Alentejo en de Romeinse cultuurstad Evora. Daarna verblijf je op het westelijkste puntje van Europa, bij de hoge rotsen van Peniche. Na een paar dagen met veel extras in Lissabon, keer je terug naar de Algarve.




Dag 1: Albufeira

Verruil de grijze noordelijke luchten voor het zonnige zuiden van Portugal! Je haalt de auto in Faro van het vliegveld en rijdt in nog geen uurtje naar je eerste hotel. Je begint deze reis bij de oceaan, met palmbomen, heerlijke strandjes en mooie rotsen.



Dag 2: Albufeira

Een dagje strand Je hebt de mooie stranden voor het uitkiezen. Praia da Marinha, op een half uurtje van Albufeira, wordt vaak een van Europas mooiste stranden genoemd, maar ook dichterbij zijn vele beautys, zoals Praia do Castelo en Praia da Oura.Bovendien heeft de Algarve meer te bieden dan strand, zon en zee! Op een kwartiertje rijden vind je het leuke plaatsje Loule, met sfeervolle witte huisjes. Op zaterdag is er een gezellige markt. Een van de mooiste dorpjes in de Algarve is Silves, op een halfuurtje rijden. Hier vind je witte huisjes, hellende straten en een imposant fort. Met wat geluk zie je hier ook de nodige ooievaars. Extra pluspunt: Silves staat bekend om zijn heerlijk geurende tuinen. Sowieso is de Algarve een feest van verleidelijke geuren, van de geurende sinaasappel- en amandelbloesem tot de jasmijn en rozemarijn. En ook qua stedelijk schoon is er in de Algarve veel moois te vinden, met als topper de historische stad Tavira.


Dag 3: Albufeira - Evora

Je verhuist van de Algarve naar de Alentejo, de glooiende streek van de wijngaarden, kurkeiken en olijfbomen. Het mooie Evora is de beste levende geschiedenisles die je in Portugal kunt krijgen. Monumenten uit werkelijk alle belangrijke periodes uit de Portugese geschiedenis zijn in en rond deze Unesco-werelderfgoedstad te vinden, met bijvoorbeeld een prachtige Romeinse tempel. Bovendien is Evora, mede dankzij de studenten, een hele gezellige en levendige stad!

Mmmm....!

Houd je van wijn en olijfolie? Dan zit je hier uitstekend! De Alentejo geldt als een van de meest verrassende wijnregios van Europa. Proef je ook de voortreffelijke ham van de zwarte Iberische varkens? Deze ham is internationaal vooral bekend onder de Spaanse naam pata negra maar de Portugese porco preto wordt gemaakt van hetzelfde Iberische zwarte varken en smaakt net zo voortreffelijk!


Dag 4: Evora

In en rond Evora vind je monumenten uit alle tijden. De stad heeft een 16e-eeuwseuniversiteit, monumenten uit de Romeinse tijd, uit de Moorse tijd en de christelijke tijd. En net buiten de stad vind je 7.000 jaar oude prehistorische monumenten. Tip: begin je de dag met een kop koffie onder de arcaden op het Giraldo-plein! Dwaal je daarna door het labyrint van straatjes? Bezoek je de bijzondere kathedraal? De curieuze bottenkerk San Francisco? Een kijkje net buiten de stadsmuren is ook aan te raden: de Cromeleque dos Almedres is de op-een-na-grootste prehistorische steencirkel van Europa


Dag 5: Evora - Peniche

Op naar een van de westelijkste puntjes van Europa! Je rijdt naar Peniche, waar je prachtige rotswandelingen kunt maken met uitzicht op de Berlengas-eilanden en de oceaan. Je kunt er ook uitstekend eten, met fantastisch uitzicht op de oceaan. Bijvoorbeeld in restaurant Nao dos Corvos (Cabo Carvoeiro). Onderweg naar Peniche is een bezoek aan Obidos aan te bevelen. Dit stadje is een van de meest pittoreske van Portugal, met stadsmuren, witte huizen en hellende straatjes.


Dag 6: Peniche - Lissabon

Op naar de hoofdstad! De stad van de fado en de Taag, is met zijn boven- en benedenstad absoluut een bezoek waard. Begin je meteen met het mooiste uitzicht over de stad, boven op het Castelo de Sao Jorge? Of maak je eerst een orienterend ritje door de stad met de historische tram 28? Dit 100 jaar oude trammetje hobbelt je door de steile, smalle straatjes van Alfama: de wijk van de fadozangers. Een hele leuke kennismaking met de Portugese hoofdstad, mits je een plek aan het raam weet te bemachtigen.


Dag 7 - 8: Lissabon

Nog twee dagen om te genieten van al het moois in Lisboa. Met de inbegrepen Lisboa Card verken je gratis en eenvoudig de complete stad.

Zeker doen: het 16e-eeuwse Jeronimos-klooster bekijken in de wijk Belem. Dit klooster werd gebouwd met de schatten die de ontdekkingsreizigers meenamen van hun reizen. Het graf van de beroemdste Portugese ontdekkingsreiziger, Vasco da Gama, is er ook te vinden. Als je toch in Belem bent: ook de fraai gedecoreerde 15e-eeuwse wachttoren aan de Taag is een kijkje waard. De toren zou net zo goed in Marokko of een ander Arabisch land kunnen staan.

Ook de straatjes rond het Paleis aan de Taag zijn zeer de moeite waard. Tip: neem ook de ferry naar Cacilhas (kwartiertje varen), vanaf de Taag heb je het mooiste uitzicht op de Portugese hoofdstad. Inbegrepen is ook een fado-avond. Dat mag immers niet ontbreken als je in Portugal bent!


Dag 9: Lissabon - Lagos

Terug naar de Algarve. Sluit je af met een dagje strand? Of bezoek je nog een van die vele vrolijke heerlijk geurende marktjes in de omgeving?


Dag 10: Lagos

Nog even genieten van de Portugese zon! Een heel mooi strand bij Lagos is Praia da Rocha, zandstranden geflankeerd door rotsen en grotten.


Dag 11: Terugreis

Terug naar huis!



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 10 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS - systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Albufeira
  • Dag 2: Albufeira
  • Dag 3: Albufeira - Evora
  • Dag 4: Evora
  • Dag 5: Evora - Peniche
  • Dag 6: Peniche - Lissabon
  • Dag 7 - 8: Lissabon
  • Dag 9: Lissabon - Lagos
  • Dag 10: Lagos
  • Dag 11: Terugreis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


11 Daagse rondreis Algarve Alentejo en  Lissabon  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  portugalflydrive.nl
v6.20200324