Flydrive Schilderachtig Madeira Afbeelding Flydrive Schilderachtig Madeira
Flydrive Schilderachtig Madeira ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Madeira

Flydrive Schilderachtig Madeira

***

plane hotel car


8 Dagen

Madeira staat ook wel bekend als het bloemeneiland. Een subtropische, exotische, groene en kleurrijke begroeiing waar u ook kijkt. De botanische tuinen mogen dan ook zeker niet ontbreken. Neem een kijkje in de typische 'Madeira huisjes' in Santana of bezoek Camacha, bekend om zijn vlechtwerk. Laat u net als Winston Churchill inspireren door het schilderachtige uitzicht over de baai van Camara de Lobos.



Dag 1: Amsterdam - Funchal

Vlucht van Amsterdam naar Funchal. Op de luchthaven staat de auto voor u klaar. De komende twee nachten verblijft u in Funchal in Ocean Gardens Hotel of Hotel Quinta do Sol. Reisafstand ca. 14 km/23 km.



Dag 2: Funchal en omgeving

In het gezellige centrum van de levendige hoofdstad Funchal kunt u heerlijk slenteren door oude smalle straatjes en rondneuzen in talloze winkeltjes op de bloemenmarkt. Aan knusse eettentjes en restaurants geen gebrek. Voor de waterratten is er het Lido, een schitterend zwemparadijs, gelegen in zee. Hier kunt u uitgebreid relaxen temidden van zonneterrassen, restaurantjes en cafeetjes. Een tocht door de mooie omgeving is ook een optie. Een bezoek aan de tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro, is zeker de moeite waard. Neemt u verder eens een kijkje in het kleine dorpje Monte (dit kan per huurauto of per kabelbaan vanuit Funchal). Dit plaatsje diende vroeger als gezondheidsoord en u kunt er de 18e-eeuwse kerk Igreja do Monte bekijken, met de tombe van de Keizer van Oostenrijk. U moet hier ook zeker de tropische tuin Monte Palace of de Botanische tuinen bezoeken. Leuk is ook om even te kijken bij de grote rieten manden waarmee toeristen bergafwaarts over de straat glijden. Ook het rietvlechtcentrum Camacha is vanuit Funchal goed te bereiken. Dit pittoreske plaatsje is beroemd vanwege de rieten mandenindustrie. Er zijn ook mooie wandelingen mogelijk in de omgeving van Camacha of in het Parque Ecologico do Funchal.


Dag 3: Funchal - Camara de Lobos

U rijdt vandaag door de regio van Camara de Lobos naar Quinta da Serra. In dit schitterende landhuis verblijft u de komende 3 nachten in een oase van rust. Reisafstand ca. 15 km.



Dag 4 en 5: Camara de Lobos en omgeving

Het vissersdorp Camara de Lobos is mooi gelegen, in een schilderachtige baai en tussen de wijngaarden. Winston Churchill liet zich inspireren door het mooie uitzicht, hij schilderde de baai van Camara de Lobos in de jaren '50. Wat verder westwaarts vindt u de imposante zeeklif Cabo Girao en het tussen valleien gelegen Ribeira Brava (wat betekent: Wilde Rivier) met in de kerk Igreja de Sao Bento waardevolle 16e-eeuwse schilderijen. U kunt hier ontspannen op de promenade of op het zwarte zandstrand, de draaitrap beklimmen voor een mooi uitzicht of door de tunnel naar het vissersdorp wandelen. Het mooie en rustige dorp Ponta do Sol is, de naam zegt het al, de zonnigste plaats van Madeira. U vindt er een keienstrand. Bij duikers is Ponta do Sol bekend vanwege het Bowbelle wrak. Nog verder naar het westen vindt u de toeristische plaats Calheta, met aangelegde zandstranden en een jachthaven. Interessant zijn verder onder meer het Centro das Artes Casa das Mudas, prachtig gelegen aan de rand van een klip en de rumstokerij Engenho da Calheta. Rijdt u verder, dan bereikt u het landelijk gelegen Prazeres. Dit schilderachtige dorp bevindt zich in een mooi decor van bergen en valleien. Het is de moeite waard om hier de Quinta Pedagogica te bezoeken, een tuin met kleine dierentuin, bloemen en een theehuis. Een fijne plek voor een middagpauze. U kunt verder nog een kijkje gaan nemen bij de surfers voor de kust bij Paul do Mar of bij de steile klippen en de vuurtoren van Ponta do Pargo.



Dag 6: Camara de Lobos - Ponta Delgada

Op naar het noorden van Madeira. U verblijft de komende twee nachten in hotel Montemar Palace in Ponte Delgada. Reisafstand ca. 37 km.



Dag 7: Ponta Delgada en omgeving

Het kleine dorp Ponta Delgada, is gelegen aan de noordkust van het eiland. Bekijk de kerk Imaculado Coracao de Maria (waar in het eerste weekend van september een groot religieus festival plaatsvindt) of het huismuseum van de leraar, schrijver en journalist Horacio Bento de Gouveia. Richting het westen kunt u een bezoek brengen aan Sao Vicente en Porto Moniz. Sao Vicente ligt in een van de mooiste valleien van Madeira. Interessant is een rondleiding door de grotten, de Grutas de Sao Vicente. Deze ondergrondse lavakanalen, ontdekt in 1885, zijn het resultaat van een uitbarsting die dateert van ongeveer 400.000 jaar geleden. Het aangename Porto Moniz staat bekend om zijn natuurlijke zwembaden (die bij vloed gevuld worden en waar in de zomermaanden veilig in gezwommen kan worden) en ruige lavarotsen langs de kustlijn. Een aanrader is een wandeling over de fraaie promenade, die de rotsbaden met het haventje verbindt. Maar ook bij de vele restaurantjes, barretjes en terrassen in Porto Moniz kunt u fijn vertoeven. Ook oostwaarts is veel moois te ontdekken, zoals het bijzonder charmante boerendorp Boaventura, het vredige Sao Jorge waar diverse levadawandelingen mogelijk zijn en Santana, bekend vanwege de typische 'Madeira huisjes, met de rieten daken. Dit plaatsje is in juli 2011 toegevoegd aan de lijst "World Network of Biosphere Reserves" van UNESCO. Dankzij diverse duurzame ontwikkelingen compenseert men het feit dat het plaatsje bezocht wordt door vele toeristen die de huisjes komen bewonderen. Dit ter bevordering van de balans in de omgang van mens en natuur. Zo leeft men er nog volgens de tradities. Men produceert en bereidt traditioneel voedsel en er worden op ambachtelijke wijze diverse hobby- en handwerkartikelen gemaakt, waaronder linnen, wol, steen en hout. Reden genoeg voor de UNESCO om Santana te verkiezen tot een van de nieuwe biosfeerreservaten. Nog meer tips: de 580 meter hoge rotsformatie Penha D'Aguia (Arendsrots) nabij Porta da Cruz, de voormalige hoofdstad Machico waar de eerste ontdekkingsreizigers zich vestigden, het uitkijkpunt Pico do Facho, de 1.810 meter hoge berg Pico de Aireiro met fantastisch uitzicht, het walvismuseum van Canical en het Nationaal Park Ribeiro Frio met zijn forelvijvers en uitstekende wandelmogelijkheden.



Dag 8: Ponte Delgada - Funchal - Amsterdam

Na het inleveren van uw huurauto vliegt u van Funchal terug naar Amsterdam. Reisafstand ca. 56 km.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot dag in het kort

  • Dag 1: Funchal
  • Dag 2: Funchal
  • Dag 3: Funchal - Camara de Lobos
  • Dag 4: Camara de Lobos
  • Dag 5: Camara de Lobos
  • Dag 6: Camara de Lobos - Ponta Delgada
  • Dag 7: Ponta Delgada
  • Dag 8: Ponte Delgada - Funchal

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Flydrive Schilderachtig Madeira 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  portugalflydrive.nl
v6.20200324