Fly en Drive naar Portugal de Azoren Afbeelding Fly en Drive naar Portugal de Azoren
Fly en Drive naar Portugal de Azoren ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

Fly en Drive naar Portugal de Azoren

***

plane hotel car


15 Dagen

In deze Fly Drive ontdek je Sao Miguel, Terceira en de drie beroemde driehoekseilanden. Vlieg naar het eiland Sao Miguel, een van de mooiste plekken ter wereld, met een natuurlijke schoonheid die je adem beneemt. Spring naar de driehoekige eilanden van Faial Pico en Sao Jorge, zo dicht bij elkaar dat je ze in de verte kunt zien. Het eiland Pico is het hoogste punt van heel Portugal, de vulkaan Pico. Heb een geweldige finale op Terceira, waar je Angra do Heroismo zult vinden, de belangrijkste stad van het eiland en UNESCO-werelderfgoed. Vergeet niet om Algar do Carvao te bezoeken, een verbazingwekkend goed bewaard gebleven vulkanische schoorsteen.
ProgrammaDag 1 - 5: Sao Miguel

Na aankomst op het eiland Sao Miguel, haalt u uw huurauto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel in Ponta Delgada.

Bezoek op Sao Miguel elke dag een andere hoek van het eiland. Uiteraard ontbreken de bekende kratermeren niet, zoals de meren die Sete Cidades vormen. Bij het uitkijkpunt aangekomen laten de meren hun ware schoonheid zien, ze verschillen van kleur. Maak ook kennis met de Azoreaanse eetgewoonten door een culinaire route uit te stippelen. In Furnas is de beroemde Cozido das Caldeiras te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.

Dag 5 - 7: Faial

Na aankomst op het eiland Faial, haalt u uw huurauto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel in Horta.

Het eiland Faial heeft een gevarieerd landschap. Van schitterende diepblauw baaien tot groene weilanden. Hortensias, kleine witte huisjes en uiteraard de grootste jachthaven van de Azoren typeren dit eiland. Nu je toch op Faial bent kun je van de gelegenheid gebruik maken om een korte oversteek te maken naar het eiland Pico, bekend om haar gelijknamige vulkaan en de beroemde wijnvelden.

Dag 7 - 10: Pico

Na aankomst in de haven van Madalena, op het eiland Pico haalt u uw huurauto op bij het verhuurkantoor van Ilha Verde (ca. 700m lopen vanaf de ferry naar Ilha Verde).

Vandaag kunt u een mooie wandeling maken naar de top van de berg Pico op het gelijknamige eiland. Deze berg, of ook wel vulkaan, is niet alleen het hoogste punt van de Azoren, maar zelfs van heel Portugal. Een pittige wandeling, maar deze wordt beloond met een schitterend uitzicht over Pico en de omringende eilanden.

Een ander hoogtepunt van Pico zijn de wijngaarden. Deze zijn al meer dan vijf eeuwen oud en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan een van de wijnboerderijen is een echte aanrader.

Dag 10 - 12: Sao Jorge

Na aankomst in de haven van Velas, Sao Jorge, haalt u uw huurauto op bij het verhuurkantoor van Ilha Verde (ca. 5 min lopen vanaf de ferry terminal). Alle informatie vindt u terug op de voucher van uw huurauto.

op en rijdt u naar uw hotel in Horta.

Sao Jorge heeft een spectaculair landschap. Over het eiland loopt een rug van vulkanen waardoor het eiland grotendeels ver boven zeeniveau ligt. Daarnaast zijn de kenmerkende fajas een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze landtongen hebben diepe kliffen doordat de aarde aan weerskanten in zee is gestort. Deze diepe kliffen en de kolkende zee zorgen voor een spectaculair uitzicht.

Dag 12 - 15: Terceira

Na aankomst op het eiland Terceira, haalt u uw huurauto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel in Praia da Vitoria.

Op het eiland Terceira maakt je kennis met het sfeervolle Angra, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het centrum heeft kleurrijke huizen, charmante kerken, leuke winkeltjes en een klein strand. Vanuit de stad heb je uitzicht op het schiereiland Monte Brazil. Op deze uitgedoofde vulkaankrater kun je een prachtige wandeling maken.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie


Dag tot Dag

Dag 1: Pico
Dag 2: Pico
Dag 3: Pico - Sao Jorge, ca 45 km
Dag 4: Sao Jorge
Dag 5: Sao Jorge - Faial, ca 13 km
Dag 6: Faial
Dag 7: Faial
Dag 8: Faial - Flores
Dag 9: Flores
Dag 10: Flores
Dag 11: Flores - Sao Miguel
Dag 12: Sao Miguel
Dag 13: Sao Miguel
Dag 14: Sao Miguel
Dag 15: Sao Miguel

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Fly en Drive naar Portugal de Azoren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.20200324