Fly en Drive naar Portugal Lissabon en de Azoren Afbeelding Fly en Drive naar Portugal Lissabon en de Azoren
Fly en Drive naar Portugal Lissabon en de Azoren ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

Fly en Drive naar Portugal Lissabon en de Azoren

***

plane hotel car


21 Dagen


Een geweldig programma dat je de jonge hoofdstad Lissabon laat zien, en een groot deel van de Azoren-archipel. Ga een weekje rond Lissabon en ontdek de omgeving. Binnen zeven dagen is er geen plaats waar je niet kunt komen. Neem uw vlucht naar het verbazingwekkende eiland Sao Miguel, een van de meest complete en mooiste eilanden ter wereld, met een verbazingwekkende verscheidenheid aan bezienswaardigheden die uw verwachtingen zeker zullen overtreffen. Bezoek dan het eiland Flores, de "driehoekige eilanden" van Faial, Pico en Sao Jorge, en beleef een geweldig laatste verblijf in Terceira. Azoren zal je zeker de adem benemen.
Programma

Dag 1 - 7: Lissabon

Na aankomst in Lissabon, haalt u uw huurauto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel.

De hoofdstad van Portugal biedt veel bezienswaardigheden zoals de kloosters Mosteiro dos Jeronimos en Torre de Belem, die beide werelderfgoed zijn. Het centrum van Lissabon bevindt zich in de wijk Baixa. Hier vindt u het Rossio, het belangrijkste plein van de stad met verschillende restaurants. Ten oosten van het centrum bevindt zich de wijk Alfama, een oude Moorse wijk, bekend om haar smalle straatjes, mooie architectuur en het St. George Kasteel. Om de stad op een leuke manier te ontdekken, kunt u de tram nemen. Op tramlijn 28 rijdt een oude tram die veel door toeristen wordt gebruikt. Met deze tram kunt u onder andere de oudste en bekendste kerk van de stad bezoeken, de Kathedraal van Lissabon.

Dag 7 - 11: Sao Miguel

Na aankomst op het eiland Sao Miguel, haalt u uw huurauto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel in Ponta Delgada.

Bezoek op Sao Miguel elke dag een andere hoek van het eiland. Uiteraard ontbreken de bekende kratermeren niet, zoals de meren die Sete Cidades vormen. Bij het uitkijkpunt aangekomen laten de meren hun ware schoonheid zien, ze verschillen van kleur. Maak ook kennis met de Azoreaanse eetgewoonten door een culinaire route uit te stippelen. In Furnas is de beroemde Cozido das Caldeiras te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.

Dag 11 - 14: Flores

Na aankomst op het eiland Flores, haalt u uw huurauto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel in Santa Cruz das Flores.

Het eiland Flores is klein maar fijn, Flores is echt een schoonheid. Het eiland staat bekend om haar vele watervallen, de meren en steile rotswanden. Het kleine eiland meet ongeveer 17 km lang en is op zijn breedste punt 12 km. Ieder stukje van Flores is de moeite waard, pak daarom de huurauto en bekijk het kratermeer Lagoa Funda, de verticale lijnen van de rotswand Rocha dos Bordoes of het meest westelijks plaatsje van Europa, Faja Grande. Ook een leuke uitstap is de boottocht naar het kleine eiland Corvo, waar de tijd stil lijkt te staan. Geen bussen, geen stoplichten en geen fastfoodketens. Wel prachtige natuur en enkele mooie uitkijkpunten.

Dag 14 - 16: Faial

Na aankomst op het eiland Faial, haalt u uw huurauto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel in Horta.

Het eiland Faial heeft een gevarieerd landschap. Van schitterende diepblauw baaien tot groene weilanden. Hortensias, kleine witte huisjes en uiteraard de grootste jachthaven van de Azoren typeren dit eiland. Nu je toch op Faial bent kun je van de gelegenheid gebruik maken om een korte oversteek te maken naar het eiland Pico, bekend om haar gelijknamige vulkaan en de beroemde wijnvelden.

Dag 16 - 17: Pico

Na aankomst in de haven van Madalena, op het eiland Pico haalt u uw huurauto op bij het verhuurkantoor van Ilha Verde (ca. 700m lopen vanaf de ferry naar Ilha Verde).

Vandaag kunt u een mooie wandeling maken naar de top van de berg Pico op het gelijknamige eiland. Deze berg, of ook wel vulkaan, is niet alleen het hoogste punt van de Azoren, maar zelfs van heel Portugal. Een pittige wandeling, maar deze wordt beloond met een schitterend uitzicht over Pico en de omringende eilanden.

Een ander hoogtepunt van Pico zijn de wijngaarden. Deze zijn al meer dan vijf eeuwen oud en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan een van de wijnboerderijen is een echte aanrader.

Dag 17 - 18: Sao Jorge

Na aankomst in de haven van Velas, Sao Jorge, haalt u uw huurauto op bij het verhuurkantoor van Ilha Verde (ca. 5 min lopen vanaf de ferry terminal). Alle informatie vindt u terug op de voucher van uw huurauto.

op en rijdt u naar uw hotel in Horta.

Sao Jorge heeft een spectaculair landschap. Over het eiland loopt een rug van vulkanen waardoor het eiland grotendeels ver boven zeeniveau ligt. Daarnaast zijn de kenmerkende fajas een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze landtongen hebben diepe kliffen doordat de aarde aan weerskanten in zee is gestort. Deze diepe kliffen en de kolkende zee zorgen voor een spectaculair uitzicht.

Dag 18 - 21: Terceira

Na aankomst op het eiland Terceira, haalt u uw huurauto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel in Praia da Vitoria.

Op het eiland Terceira maakt je kennis met het sfeervolle Angra, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het centrum heeft kleurrijke huizen, charmante kerken, leuke winkeltjes en een klein strand. Vanuit de stad heb je uitzicht op het schiereiland Monte Brazil. Op deze uitgedoofde vulkaankrater kun je een prachtige wandeling maken.

Dag 21: Vertrek naar Amsterdam

Vanaf Terceira vliegt u via Lissabon weer terug naar Schiphol Amsterdam.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 20 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.20200324