Eilandhoppen Fly Drive Azoren Terceira Faial Pico en Sao Miguel Afbeelding Eilandhoppen Fly Drive Azoren Terceira Faial Pico en Sao Miguel
Eilandhoppen Fly Drive Azoren Terceira Faial Pico en Sao Miguel ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

Eilandhoppen Fly Drive Azoren Terceira Faial Pico en Sao Miguel

****

plane hotel car


11 Dagen

Deze 11 - daagse Fly Drive neemt u mee om in korte tijd al het moois van de vier eilanden Terceira, Faial, Pico en Sao Miguel te tonen. Wandel door de smalle historische straatjes van het Werelderfgoed stadje Angra do Heroismo op Terceira, bezoek de uitgedoofde vulkaan Capelinhos op Faial, die aan een maanlandschap doet denken en dompel uzelf onder in een van de natuurlijke zwembaden op Sao Miguel, nadat u een prachtige wandeling gemaakt heeft langs de overweldigende kratermeren Lagoa das Sete Cidades en Lagoa do Fogo.Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Terceira

Aankomst op Terceira en per huurauto naar uw eerste overnachtingshotel. Wat Terceira zo bijzonder maakt is het magnifieke contrast tussen de natuurlijke schoonheid van dit vulkanische eiland en het bewonderenswaardige cultuur in het historische centrum van Angra do Heroismo, de hoofdstad, die in 1534 werd gesticht en de eerste plaats op de Azoren was die stadsrechten verwierf. De stad is erkend als Werelderfgoed door UNESCO.

U kunt het historische centrum van Angra do Heroismo goed bekijken vanaf Alto da Memoria of vanaf het uitkijkpunt op de berg Monte Brasil. Het vormt een getuigenis van de koningen en voorname lieden die hier verbleven en een mooie architectuur nalieten die zich uitstrekt over de vele straten, steegjes, kerken, paleizen, herenhuizen, monumenten, pleinen en tuinen en die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

U moet een bezoek aan de forten van Sao Sebastiao en Sao Joao Baptista zeker niet overslaan. Het zijn unieke voorbeelden van militaire architectuur van meer dan 400 jaar oud. En verder zijn er natuurlijk, naast vele andere monumenten, nog de Sa Catedral uit de 16e eeuw, die wordt beschouwd als het grootste kerk van de Azoren, het paleis Palacio dos Capitaes-Generais, het gemeentehuis Pacos do Concelho, de kerk Igreja de Sao Goncalo, het paleis Palacio Bettencourt, het museum Museu de Angra, gehuisvest in het oude klooster van S. Francisco en de tuin Jardim Duque da Terceira, met vele, goed onderhouden plantensoorten.

Dag 2: Terceira


Vanuit Angra kunt u de kuststreek van het eiland ontdekken. Het is de moeite waard met de auto tot aan het strand Praia da Vitoria te gaan, met op de achtergrond de eilandjes Ilheus das Cabras, langs de baai Baia da Salga en langs de stranden met zwart zand, ingesloten door kliffen, zoals Porto Novo. Deze stad heeft een uitgestrekt en beschut gelegen zandstrand, een van de gezelligste stranden van de Azoren. De rijkdom van het erfgoed beperkt zich met name tot de Moederkerk en het Forte de Santa Catarina, een van de vele forten die werden gebouwd ter bescherming van de baai van Praia. Ook het huis van de schrijver Vitorino Nemesio, die in zijn literaire werk steeds aandacht besteedt aan de archipel waar hij is geboren, is een vermelding waard. Uit panoramisch oogpunt biedt het uitzichtpunt Riviera, op de punt van de kaap Cabo een fantastisch uitzicht op de stad en de kust.

Als u doorrijdt over de kustweg rondom het eiland kunt u een bezoek brengen aan Agualva, met zijn beek en watermolens, aan Biscoitos, de streek waar de beroemde wijn Vinho Verdelho wordt geproduceerd, aan het Museu do Vinho (wijnmuseum) en aan de badplaatsen met natuurzwembaden, zoals in Ponta do Queimado. Daarna komt u door het bos Mata da Serreta, een park met een overdadige vegetatie en met uitstekend uitzicht op zee en op Doze Ribeiras, een populaire badplaats in de buurt van de stad Angra de Heroismo.

Dag 3: Terceira - Faial

U levert uw huurauto in bij het vliegveld en vertrekt naar Faial. Na ruim een half uur vliegen, landt u op Horta airport. U huurauto staat voor u klaar en in enkele ogenblikken bent u bij uw hotel in Horta. Door haar geografische ligging biedt de stad Horta een prachtig uitzicht op het eiland Pico en soms zelfs op Sao Jorge. Aan weerszijden van Horta bevinden zich Ponta da Espalamaca en Monte da Guia. Vanaf de uitkijkposten die u hier en in Monte Carneiro aantreft, heeft u een panoramisch uitzicht op de stad en de eindeloze zee.

De zeehaven in Horta staat bekend als een goed uitgeruste en gastvrije plaats, waar al vele jaren zeilboten van alle nationaliteiten en culturen aanleggen.

Het kleine en pittoreske Horta heeft verschillende bezienswaardigheden. De kerken Igreja de Sao Salvador, Igreja de Nossa Senhora da Carmo en Igreja de S. Francisco (die deel uitmaakt van het Museu da "Arte Sacraa" en het Museu da Horta) zijn hier maar enkele voorbeelden van.

Dag 4: Faial

De Estrada do Capelo, op weg naar de zuidkust, biedt een van de mooiste uitzichten van Faial - Varadouro. In deze mooie baai bevindt zich de heuvel Morro do Castelo Branco met zijn zwarte rotspunten, wijngaarden en bloemen. Deze badplaats beschikt over verschillende natuurlijke zwembaden die zich in de basaltrotsen van vulkanische oorsprong hebben gevormd en er zijn ook enkele warmwaterbronnen.

In het uiterste westen van het eiland ligt de majestueuze Vulcao dos Capelinhos. De vulkaan getuigt van de laatste vulkaanuitbarsting die tussen 1957 en 1958 op de Azoren plaatsvond en voor nieuw land heeft gezorgd. Dit gebied doet sterk denken aan een maanlandschap.

Ook aan de Noordkust vindt u een opeenvolging van panoramische uitzichten. Deze zone is vanaf Horta toegankelijk via de weg die rond het eiland, langs het strand Praia do Almoxarife en het dorp Pedro Miguel loopt. Iets verder liggen Ribeirinha, Cedros en Ribeira Funda. Als u de weg nog verder volgt, komt u bij het strand Praia do Norte, met op 320 meter hoogte het uitkijkpunt Costa Brava, waar u een uitzicht heeft over Faja. Vervolgens kunt u het contrast tussen de zwarte lavavelden en de weelderige plantengroei in Faja da Praia en Norte Pequeno bewonderen.

Dag 5: Faial - Pico

U levert uw auto vandaag in bij het havenkantoor van Ilha Verde in, om daarna direct de ferry te nemen naar het tegenover gelegen eiland Pico. De overtocht duurt circa een half uur. Aangekomen in Madalena haalt u uw huurauto op bij het havenkantoor van Ilha Verde Uw hotel is tevens in de haven van Madalena gelegen.

De uitgestrekte lavavelden die kenmerkend zijn voor het landschap van Pico worden door de plaatselijke bevolking lajidosa of terras de biscoito (koekjesvelden) genoemd. Het wijngaardlandschap van het eiland Pico, werd in 2004 door UNESCO erkend als werelderfgoed. De plaatsen Lajido da Criacao Velha en Lajido de Santa Luzia verdienen hierbij een bijzondere vermelding.

De immense vulkaankegel van de Berg Pico, de op twee na grootste vulkaan van de Atlantische Oceaan en tevens het hoogste punt van Portugal, domineert het landschap op het eiland. In de centrale krater van de vulkaan ligt een kleinere vulkanische kegel, Piquinho genaamd. De fumarolas (spleten waaruit gas ontsnapt) herinneren aan de vulkanische oorsprong van de berg. Op ongeveer 1250 meter hoogte, waar een bergwandeling begint, kunt u al een groot deel van het eiland Pico en de naburige eilanden Faial en Sao Jorge zien. Het is een vermoeiende tocht naar de top, maar het prachtige uitzicht op het zeldzaam mooie landschap is zeker de moeite waard. Als er geen wolken zijn kunt u zelfs de eilanden Graciosa en Terceira in de verte zien liggen.

Dag 6: Pico

Op Pico kunt u er ook voor kiezen een bootexcursie maken om walvissen te spotten. Deze lieve giganten van de oceaan zwemmen hier in de diepe voedselrijke wateren rondom de eilanden Pico en Faial. De duikbasis van waar deze excursies plaatsvinden is op loopafstand van uw hotel gelegen. Het is mogelijk deze excursie vooraf te reserveren indien u wenst. Een belevenis om niet snel te vergeten!

Dag 7: Pico - Sao Miguel

Op dag 7 vliegt u van Pico naar Sao Miguel. Uw vlucht duurt een klein uur. Na aankomst kunt u de prettige stad Ponta Delgada ontdekken. De stad Ponta Delgada ligt aan een natuurlijke baai en heeft een rijke geschiedenis en erfgoed. U vindt hier de typische architectuur van huizen en gebouwen met witte muren met basalten details, opgeluisterd door ijzeren balkonnetjes. Maak een wandeling langs de jachthaven, waar u bij het zeezwembad en een gevarieerd aanbod aan bars en restaurantjes aangenaam kunt verpozen. Ponta Delgada kent verschillende monumenten, waaronder de moederkerk Igreja Matriz de Sao Sebastiao, uit de 15e eeuw, de kerken Igreja de Sao Jose en de Sao Pedro, het klooster en kapel de Nossa Senhora da Esperanca (in dit klooster wordt het beeld van de Senhor Santo Cristo dos Milagres aanbeden, het voormalige Jezuietencollege, het paleis Palacio de Santa - Ana (waar het hoofd van de regionale regering is gevestigd), het Museum Carlos Machado, het Forte de Sao Bras, de Pacos do Concelho (gemeentehuis), en ook nog het gerenoveerde Coliseu Micaelense en het goed onderhouden Teatro Micaelense.

Maar de reden waarom Sao Miguel de bijnaam Het Groene Eiland heeft gekregen, moet u de natuur in. Hiervoor heeft u ruim de tijd de komende twee dagen.

Dag 8: Sao Miguel

Bezoek vandaag de bekende kratermeren van Sao Miguel.
Aan de westkant van het eiland ligt het massief van Sete Cidades, waar u de vulkanische kratermeren zoals Empadadas, Santiago Lake en natuurlijk de blauwe en groene wateren van Sete Cidades vindt, allen omringd door een weelderige vegetatie, kunt bezoeken. Er zijn verschillende uitkijkpunten coals Carvao en Vista do Rei. Op het hoogste punt van de caldeira, neemt een van de schilderachtigste paden van de wereld, de Cumeeiras Trail, u mee naar de vulkaankegel tot aan Furnas.
In Furnas is de beroemde cozido te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.

Om erachter te komen waarom Sao Miguel wel het agroene eilanda wordt genoemd, moet u de hoofdstad verlaten en de natuur intrekken. Dit bergachtige eiland wordt gevormd door twee vulkaanmassieven die door een centraal laaggebergte worden gescheiden. Het hoogste punt is de Pico da Vara op 1.105 m. hoogte, gelegen in het oostelijke massief.

Dag 9: Sao Miguel

Vandaag vertrekt u in westelijke richting langs de kust en komen door Relva en Feteiras, steeds omringd door het groen en met de zee op de achtergrond. Langzaam voert de weg omhoog naar het Lagoa das Sete Cidades (het meer van de zeven steden), tot aan het uitzichtpunt miradouro a "Vista do Reia". Hiervandaan kunt u de gigantische krater in al zijn pracht bewonderden. Diep beneden liggen de twee meren, het Groene en het Blauwe meer, verbonden door een brug met bogen.
Sao Miguel is het eiland van de grote meren, dus vindt u iets verderop nog veel meer moois, zoals de meren van Santiago, Rasa, Canario, Eguas, Empadadas, Caldeirao grande en carvao.

De reis voert dan naar Ponta da Ferraria, waar het zeewater opgewarmd is met water uit vulkanische bronnen, zodat deze plek nu een Atlantische Thalassotherapie biedt in een unieke, natuurlijke omgeving. Weer wat verder komt u in Mosteiros, waar het de moeite waard is de baai en de vier eilandjes die hun naam aan deze plaats verleenden te bewonderen. Als u de brug Ponta da Bretanha passeert komt u op de noordelijke kuststrook terecht waar u de stad Ribeira Grande tegenkomt met prachtige herenhuizen, molens, kerken en tuinen.
Voor de tocht naar het meer Lagoa do Fogo, gaat u het binnenland in, door het gebergte Agua do Pau. U kunt pauzeren in Caldeira Velha, een klein meer met lauwwarm water dat wordt omgeven door een dicht bos van varens nodigt u uit tot een verkwikkende duik! Aangekomen bij het meer Lagoa do Fogo wacht u een fantastische uitzicht, helemaal tot aan de oceaan.
U daalt af richting Lagoa waar u de keramiekfabriek met het typische aardewerk kunt bezoeken. Een mooie rustpauze kunt u houden in Caloura, met zijn pittoreske, ambachtelijke vissershaven en een kleine baai. Eenmaal in Vila Franca do Campo moet u het niet nalaten een bezoek te brengen aan het eilandje Ilheu da Vila, een natuurreservaat met een prachtig zwembad op ongeveer 1 km uit de kust. Van juni tot september is er een bootverbinding met dit eilandje vanaf de kade Tagarete. Vergeet ook niet de beroemde Queijadas da Vila te proeven! Het meer Lagoa do Congro, in de buurt van deze stad, is ook een bezoek waard.

Dag 10: Sao Miguel

Vandaag rijdt naar het oostelijke deel van het eiland om het gebied rond Furnas te verkennen. Zoals Vale das Furnas dat met zijn kraters (caldeiras), warme water, modder, medicinaal water en meer dan twintig thermale bronnen, een van de grootste watercomplexen ter wereld. Poca da Beija staat bekend om de zwembaden met kristalhelder water en geneeskrachtige modder. Vlakbij het meer Lagoa das Furnas vindt u de kapel van Nossa Senhora das Vitorias en de plek waar het gerecht "cozido nas caldeiras" wordt klaargemaakt, met gebruik van de warmte van de aarde. Het Parque Terra Nostra is een van de mooiste tuinen van Sao Miguel uit de 18e eeuw, met een meer/zwembad met thermaal, ijzerrijk water. Om van het uitzicht te genieten kunt u terecht bij de miradouro do Pico do Ferro en die van Salto do Cavalo.

U rijdt weer terug naar de kust tot in Ribeira Quente, waar u het strand Praia do Fogo met lauwwarm water kunt bezoeken. U kunt ook doorrijen richting het stadje Povoacao, waar de eerste bevolking van het eiland Sao Miguel zich vestigde. Deze plek wordt omringd door 7 heuvels. Vanaf dit punt bevindt u zich in de gemeente Nordeste, een meer bergachtig gebied met een overweldigende vegetatie. U kunt hier een mooie wandeling maken door de speciaal uitgezette wandelroutes te volgen. Een aanrader is een stop te maken bij de bloemrijke uitzichtpunten, zoals die van Ponta da Madrugada, Ponta do Sossego, Salto da Farinha en Ponta do Estorninho. Als u graag vogels observeert kunt u het Centro Ambiental do Priolo bezoeken.

Als u de reis voortzet en Nordeste achter u hebt gelaten is de volgende stop, aan de noordkust van het eiland, Gorreana en Porto Formoso, om daar de theeplantages te bewonderen en de fabrieken te bezoeken. Vlak voor de aankomst in Ribeira Grande, kunt u nog een laatste blik werpen op de prachtige omgeving vanaf het uitzichtpunt Santa Iria. Daarna kunt u de snelweg terug nemen naar uw hotel in Ponta Delgada.

Dag 11: Sao Miguel - Amsterdam

Vandaag reist u terug naar Amsterdam. U levert uw huurauto in op de luchthaven en stapt op het vliegtuig richting huis, na een fantastische vakantie op de Azoren, waar u als het even kan zeker nog eens zou willen terugkeren.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen in 4-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel:
 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.


Overige Informatie

Dag tot dag in het kort
 • Dag 1: Amsterdam - Terceira
 • Dag 2: Terceira
 • Dag 3: Terceira - Faial
 • Dag 4: Faial
 • Dag 5: Faial - Pico
 • Dag 6: Pico
 • Dag 7: Pico - Sao Miguel
 • Dag 8: Sao Miguel
 • Dag 9: Sao Miguel
 • Dag 10: Sao Miguel
 • Dag 11: Sao Miguel - Amsterdam
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Eilandhoppen Fly Drive Azoren Terceira Faial Pico en Sao Miguel 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.20200324