15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren Afbeelding 15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren
15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren

***

plane hotel car


15 Dagen


In 15 dagen zoveel mogelijk uit een vakantie halen? Tijdens deze eilandhopreis wordt er in een korte tijd een goed beeld getoond van de prachtige Azoren archipel. Van indrukwekkende hoogtes en wijngaarden op Pico tot vlakke landtongen op Sao Jorge. Afzonderen op het kleine, maar prachtige Flores of juist onder de mensen in de gemoedelijke haven op Faial. De afsluiting vind plaats op Sao Miguel. Het eiland met haar diepe kratermeren, exotische flora en een rijk onderwaterleven.Dag 1: Terceira

Aankomst op Terceira en per huurauto naar het overnachtingshotel, hotel Azoris Angra Garden of gelijkwaardig.

Dag 2: Terceira

Op het eiland Terceira maak je kennis met het sfeervolle Angra. Het centrum heeft kleurrijke huizen, charmante kerken, leuke winkeltjes en een klein strand. Vanuit de stad heb je uitzicht op het schiereiland Monte Brazil. Op deze uitgedoofde vulkaankrater kun je een prachtige wandeling maken. Overnachting in hotel Azoris Angra Garden of gelijkwaardig.

Dag 3: Terceira - Pico

Vertrek richting het vliegveld en vlieg door naar Pico. Rij verder voor een overnachting in hotel Caravelas of gelijkwaardig

Dag 4: Pico

Pico, bekend vanwege haar indrukwekkende berg. Deze vulkaan is in al zijn vormen te zien. Op de voorgrond, door zijn conische vorm. Maar ook in het landschap dankzij oude lavastromen. De grond is zeer rijk en er zijn veel wijngaarden. Pico staat ook bekend vanwege haar walvisindustrie. Breng een bezoek aan het museum en leer meer over de geschiedenis en hedendaagse benadering van deze dieren. Overnachting in hotel Caravelas of gelijkwaardig.

Dag 5: Pico - Sao Jorge

Vertrek naar de haven om de huurauto in te leveren en vervolgens op de boot naar Sao Jorge te stappen. Daar aangekomen gaat de reis met een nieuwe huurauto naar hotel Sao Jorge Garden of gelijkwaardig.

Dag 6: Sao Jorge

Steile rotswanden, kliffen en fajas. Sao Jorge is langgerekt met een bergketen en aan de kust meer dan 40 fajas; kleine landtongen ontstaan door grondverzakkingen of lavastromen. Wandelschoenen aan en bezoek ze! Rijd vervolgens door naar Sao Joao. Deze regio staat bekend vanwege de Sao Jorge kaas. Overnachting in hotel Sao Jorge Gardens of gelijkwaardig.

Dag 7: Sao Jorge - Faial

Terug naar de haven van Sao Jorge om de oversteek per boot te maken naar Faial. Met een nieuwe huurauto gaat de route verder naar hotel Horta of gelijkwaardig.

Dag 8: Faial

Faial heeft een vulkanische geschiedenis, windmolens en grote hoeveelheden hortensias. Vanaf Espalamaca is er prachtig uitzicht over Pico, Sao Jorge en Graciosa. Ook mooi, de Flamengos vallei in de vorm van een amfitheater. De haven mag niet achterblijven en wordt voornamelijk aangedaan door zeilers die even op adem komen tijdens het oversteken van de Atlantische Oceaan. Overnachting in hotel Horta of gelijkwaardig.

Dag 9: Faial - Flores

Lever de huurauto in bij het vliegveld en vertrek naar Flores. Rijd met een nieuwe auto door naar hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.

Dag 10: Flores

Klein maar fijn, Flores is echt een schoonheid. Bezoek onder andere het kratermeer Lagoa Funda, de rotswand Rocha dos Bordoes of het meest westelijke plaatsje van Europa, Faja Grande. Overnachting in hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.

Dag 11: Flores - Sao Miguel

Per binnenlandse vlucht terug naar Sao Miguel. Zet de koffers alvast in hotel Vale do Navio, of gelijkwaardig, om vervolgens de rest van het eiland te ontdekken.

Dag 12: Sao Miguel

Breng vandaag een bezoek aan de hoofdstad Ponta Delgada. Deze grootste stad van de Azoren beschikt over vele restaurants, pleinen, terrasjes en een levendige haven. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen met de vele musea en kerken. De overnachting is in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 13: Sao Miguel

Trek na een stevig ontbijt er in westelijke richting op uit. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende kratermeren van Sete Cidades: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Maak hier een wandeling en geniet van een mooi uitzicht over het groene en blauwe meer. Reis vanuit Sete Cidades verder naar Capelas, waar veel terug is te vinden over de walvisvaart van vroeger.

Als laatste stop van vandaag wordt de Caldeira Velha bezocht. Reis via Ribeira Grande, de tweede stad van Sao Miguel, naar dit natuurgebied. Kom via een mooie wandeling uit bij een kleine waterval om even heerlijk te ontspannen en geniet van de omgeving. Keer vervolgens terug naar Ponta Delgada. Overnachting in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 14: Sao Miguel

Ook het oostelijke gedeelte van Sao Miguel is de moeite waard voor een bezoek. Ga eerst even langs de oude hoofdstad van de Azoren, Vila Franco do Campo. Reis van hieruit verder naar Furnas en het daarbij gelegen kratermeer. Hier liggen vele geisers, zwavel- en warmwaterbronnen.

Ga vervolgens verder naar het oosten. In deze bloemrijke omgeving ligt het plaatsje Nordeste en staat een vuurtoren met prachtig uitzicht. Via de noordkust gaat de reis verder naar Gorreana, waar de oude theeplantages zijn. Keer vanuit Gorreana terug naar Ponta Delgada waar de laatste overnachting is in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 15: Sao Miguel

Rij naar de luchthaven en lever de huurauto weer in om vervolgens terug te vliegen naar Nederland.Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3 - sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Dag 1: Terceira
Dag 2: Terceira
Dag 3: Terceira - Pico
Dag 4: Pico
Dag 5: Pico - Sao Jorge
Dag 6: Sao Jorge
Dag 7: Sao Jorge - Faial
Dag 8: Faial
Dag 9: Faial - Flores
Dag 10: Flores
Dag 11: Flores - Sao Miguel
Dag 12: Sao Miguel
Dag 13: Sao Miguel
Dag 14: Sao Miguel
Dag 15: Sao Miguel

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens,  een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.20200324