11 daagse Eilandhoppen Highlights van de Azoren Afbeelding 11 daagse Eilandhoppen Highlights van de Azoren
11 daagse Eilandhoppen Highlights van de Azoren ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

11 daagse Eilandhoppen Highlights van de Azoren

***

plane hotel car


11 Dagen


Tijdens onze eilandhopreis Highlights van de Azoren worden de drie belangrijkste eilanden van de archipel bezocht. Waar het eiland Terceira bekend staat om haar groene heuvels en het oude stadscentrum van Angra do Heroismo, staat Faial staat bekend om haar bruisende haven Horta. Hier meren zeiljachten aan na een lange reis om tot rust komen. En het grootste eiland, Sao Miguel, staat bekend om haar kratermeren en de vele warmwaterbronnen.Dag 1: Terceira

Aangekomen op Terceira staat de huurauto al klaar. Stippel een route uit die je langs de oost- en zuidkust van Terceira leidt of doorkruis het eiland voor de snelste weg naar de stad Angra do Heroismo. Overnachting in hotel Terceira Mar of gelijkwaardig.

Dag 2: Terceira

Ontdek vandaag waarom de binnenstad van Angra do Heroismo op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat. De mooie binnenstad met haar knusse straatjes en gezellige pleinen is uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoek het prachtige klooster Convento e Igreja de Sao Goncalo met haar schitterende azulejos, de schilderijen, het houtsnijwerk en het altaar. Wandel vervolgens verder en stap het stadhuis binnen, gelegen aan een van de oudste pleinen van Angra en sluit af met een bezoek aan het imposante Spaanse fort aan de westkant van de haven. Het fort bevindt zich in het nationale park Monte Brasil. De overnachting is in hotel Terceira Mar of gelijkwaardig.

Dag 3: Terceira

De rest van het eiland mag natuurlijk niet vergeten worden. Trek het binnenland in en bezoek de 45 meter diepe kratertunnel in Algar do Carvao. Reis via het Santa Barbara gebergte met het gelijknamige nationale park door naar het noorden van het eiland. Stop even in Biscoitos en ontspan tussen de lavarotsen in natuurlijke zwembaden en vervolg de weg richting Praia de Vitoria. Deze badplaats aan de oostkust heeft een leuk klein centrum en een zandstrand. Overnachting in hotel Terceira Mar of gelijkwaardig.

Dag 4: Terceira - Faial

Vandaag staat er een binnenlandse vlucht op het programma naar het eiland Faial. Wederom zal er een huurauto klaar staan. Op het eiland Faial is de overnachting in hotel Do Canal of gelijkwaardig.

Dag 5: Faial

Maak vandaag nader kennis met het eiland Faial. Rijd het binnenland in om een bezoek te brengen aan de botanische tuin net buiten Horta. Vervolg de weg naar de krater Caldeira do Faial. Er zijn diverse wandelpaden aangelegd die tot de rand van de krater lopen. Na van het mooie uitzicht genoten te hebben gaat de reis verder via de noordkant van het eiland naar het westelijk gelegen schiereiland Capelinhos. Hier zijn de effecten te zien van de vulkaanuitbarstingen uit 1957 en 1958. Keer terug naar Horta, maar maak eerst even een korte tussenstop bij Varadouro om heerlijk te zwemmen. Overnachting in hotel Do Canal of gelijkwaardig.

Dag 6: Faial

Naast alle schoonheid op het land is er ook in het water veel te zien is. Boek een excursie whale watching en vertrek vanaf de haven van Horta op zoek naar walvissen en dolfijnen. Let op, het zijn en blijven wilde dieren, hierdoor kunnen wij geen garantie geven dat zij zich tonen. Na terugkomst op land kan er een bezoek gebracht worden aan Horta zelf. Deze havenstad is wereldberoemd onder zeezeilers en is voor velen een tussenstop onderweg van Europa naar Amerika en vice versa. Overnachting in hotel Do Canal of gelijkwaardig.

Dag 7: Faial - Sao Miguel

Vanaf Faial vertrek je per binnenlandse vlucht naar Sao Miguel. Haal de huurauto op en verblijf de resterende dagen van de reis op Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren. Tijdens het verblijf op Sao Miguel is de overnachting in hotel The Lince of gelijkwaardig.

Dag 8: Sao Miguel

Breng vandaag een bezoek aan de hoofdstad Ponta Delgada. Deze grootste stad van de Azoren beschikt over vele restaurants, pleinen, terrasjes en een levendige haven. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen met de vele musea en kerken. De overnachting is in hotel The Lince of gelijkwaardig.

Dag 9: Sao Miguel

Trek na een stevig ontbijt er in westelijke richting op uit. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende kratermeren van Sete Cidades: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Maak hier een wandeling en geniet van een mooi uitzicht over het groene en blauwe meer. Reis vanuit Sete Cidades verder naar Capelas, waar veel terug is te vinden over de walvisvaart van vroeger. Als laatste stop van vandaag wordt de Caldeira Velha bezocht. Reis via Ribeira Grande, de tweede stad van Sao Miguel, naar dit natuurgebied. Kom via een mooie wandeling uit bij een kleine waterval om even heerlijk te ontspannen en geniet van de omgeving. Keer vervolgens terug naar Ponta Delgada. Overnachting in hotel The Lince of gelijkwaardig.

Dag 10: Sao Miguel

Ook het oostelijke gedeelte van Sao Miguel is de moeite waard voor een bezoek. Ga eerst even langs de oude hoofdstad van de Azoren, Vila Franco do Campo. Reis van hieruit verder naar Furnas en het daarbij gelegen kratermeer. Hier liggen vele geisers, zwavel- en warmwaterbronnen. Ga vervolgens verder naar het oosten. In deze bloemrijke omgeving ligt het plaatsje Nordeste en staat een vuurtoren met prachtig uitzicht. Via de noordkust gaat de reis verder naar Gorreana, waar de oude theeplantages zijn. Keer vanuit Gorreana terug naar Ponta Delgada waar de laatste overnachting in hotel The Lince of gelijkwaardig is.

Dag 11: Sao Miguel

Keer terug naar de luchthaven en lever de huurauto in om vervolgens terug te vliegen naar Nederland.Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Luchthavenbelasting
 • Vlucht Amsterdam-Terceira en Sao Miguel-Amsterdam met TUI fly
 • Binnenlandse vluchten Terceira-Faial en Faial-Sao Miguel
 • 10 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
 • 10 etmalen autohuur cat. C Ford Fiesta of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)


Exclusief
 • Entreegelden
 • Excursies
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart
 • Tegeneen toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Goed om te weten

 • Informatief huurauto: voor het besturen van de huurauto dient je in het bezit te zijn van een rijbewijs met minimum 1 jaar rij ervaring. Minimum leeftijd 21 jaar. Creditcard verplicht.
 • Huurauto, inclusief: onbeperkt aantal km, afkoop eigen risico (SCDW), diefstalverzekering (TP), luchthaven- en haven afleveringskosten en lokale belastingen.
 • Huurauto, exclusief: benzine, borg voor tank ca. 100,-, persoonlijke ongevallenverzekering (PAI) ca. 3,61 per dag, extra bestuurder (eenmalig ca. 29,50),wegenkaart.
 • Wegens weersomstandigheden, vaarschemas en andere onvoorziene zaken is het mogelijk dat het aantal overnachtingen per eiland aangepast dient te worden om de terugvlucht naar Nederland te garanderen.


Overige Informatie

Dag 1: Terceira
Dag 2: Terceira
Dag 3: Terceira
Dag 4: Terceira - Faial
Dag 5: Faial
Dag 6: Faial
Dag 7: Faial - Sao Miguel
Dag 8: Sao Miguel
Dag 9: Sao Miguel
Dag 10: Sao Miguel
Dag 11: Sao Miguel


11 daagse Eilandhoppen Highlights van de Azoren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.20200324