Vila do Conde

Vila do Conde is een mooi stadje in de noordelijke regio van Portugal, aan de noordelijke oever van de rivier de Ave, aan de kust, en het is een belangrijk industrieel centrum, vissershaven en, telkens weer, een toeristisch centrum .
De oorsprong van de plaats is vrij oud, het werd bezet door Kelten in de 8e eeuw voor Christus, omhoog in de heuvel boven de eigenlijke stad. Vanaf de 3e eeuw voor Christus, vanaf de bezetting door de Romeinen die de plaats verder omlaag brengen van de heuvel, en later werd het bezet en beïnvloed door Suebis.
In het begin van de 14e eeuw begon de Orde van het klooser van St. Clare met de ontwikkeling van de stad en later met de ontwikkeling van de 15e eeuw van de scheepswerf in volgorde van het tijdperk van de Portugese ontdekkingen en de toename van de maritieme handel, het vergroten van de oude verbinding van deze stad met de oceaan.

Vila do Conde heeft verschillende belangrijke monumenten om te zien, zoals het prachtige St. Clare-klooster en de kerk en kloosterresidentie, evenals andere interessante plekken, zoals het prachtige aquaduct met 999 ronde bogen, vanaf het begin van de 18e eeuw, de moeder Kerk (16e eeuw), de Santa Catarina-kapel (15e eeuw), de São Francisco en Misericórdia- kerken, de São Roque en São Bento-kapellen, of het São João Baptista-kasteel, of Fort, gelegen in de mooie monding van de rivier de Ave, gebouwd om de haven en de ingang van de stad te beschermen, vooral tegen de gevaarlijke piraten.

Ook heel interessant om te zien zijn de vrij oude scheepswerven, vooral de houten constructies, tegenwoordig gevestigd in het nabijgelegen dorpje Azurara .
Het gat Vila do Conde regio is rijk aan archeologische overblijfselen, met prehistorische en pre-Romeinse overblijfselen in de hele gemeente, zoals de São Paio Hill Fort in Labruge , of de Bagunte Hill Fort.
Overal in de gemeente zijn er verschillende herenhuizen en kleine paleizen die getuigen van de grote rijkdom die de vruchtbare grond, de rivier en de oceaan door de jaren heen hebben geboden.

Vanwege de nabijheid van de kust, heeft de regio Vila do Conde verbazingwekkende zandstranden, die in de zomermaanden vaak worden bezocht en gewaardeerd. Vila do Conde staat bekend om zijn handgemaakte productie, namelijk voor het Bobbin Lacework (" Rendas de Bilros " ), volgens de oude traditie daterend uit de 16e eeuw. Al deze oude technieken en kennis zijn te zien in het interessante Bobbin Lacework Museum

Al deze belangstelling voor handwerk is heel duidelijk tijdens de nationale beurs die elk jaar tussen juli en augustus plaatsvindt en een groot aantal bezoekers trekt.Het strand van Furadouro biedt een uitgestrekt zandstrand en de hele omgeving met een charmante natuurlijke vegetatie, met houten gangen die het duinenlandschap beschermen.

De goede toegangen en strandfaciliteiten maken dit een van de meest gezochte zomerbestemmingen. Omdat het deel uitmaakt van het Aveiro-departement, heeft het natuurlijk een sterke visserijtraditie, met de kleurrijke boten en visnetten altijd aanwezig, die de kust decoreren.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101