Viana do Castelo

Viana do Castelo werd in 1258 gesticht door koning D. Afonso de 3de, maar dit gebied telt met de aanwezigheid van andere oude stammen, zoals het zichtbaar is in de ruïnes van een Heuvelfort waarschijnlijk daterend uit de IJzertijd, gelegen op de top van de prachtige heuvel Santa Luzia. De stad ligt dicht bij de monding van de rivier Lima en heeft op de rivier en op de oceaan de meeste kenmerken en invloeden.

Viana do Castelo is een plaats gezegend door de natuur, met levendige groene tinten van de weelderige vegetatie en door het diepe blauw van zowel de oceaan en de rivier, waaronder unieke en onvergetelijke landschappen. Tijdens de middeleeuwen werd Viana een belangrijke maritieme haven en tijdens de Portugese ontdekkingsperiode (in de vijftiende en zestiende eeuw), had Viana de op twee na drukste haven van het land. Viana is een land van sterke tradities en rijke geschiedenis, vrij zichtbaar in zijn goed bewaard gebleven oude straten en pleinen, met een sterk religieus gevoel, vol met kerken, kloosters en een groot erfdeel van herenhuizen en kleine paleizen die getuigen van het belang van de stad.

Er zijn verschillende hoogtepunten in Viana do Castelo, zoals de middeleeuwse kathedraal, het gracieuze Praça da Raínha (Raínha-plein), met prachtige monumenten zoals het stadhuis (Paços do Concelho) en de renaissancistische fontein in het midden van het plein, de charmante Sá het Miranda-theater of de karakteristieke metalen brug, ontworpen door Gustave Eiffel, van waaruit een geweldig panorama over de stad kan worden gehouden. Op de top van de stad ligt de verbazingwekkende Santa Luzia-heuvel, een van de mooiste locaties in dit noordelijke gebied, met een prachtig uitzicht over een groot deel van de Lima-vallei en de naburige kustlijn ten noorden en ten zuiden van de riviermonding van de rivier.

In het centrum van Viana do Castelo werd een nieuwe jachthaven gebouwd en het hele gebied aan de rivier werd gerestaureerd en bewaard en is nu een geweldige plek voor ontspanning, waarbij alle belang van het gebied voor de stad wordt omarmd. Viana is ook vrij beroemd om zijn tradities, met name de folklore, met zijn typische kleding, muziek, dans en vermaard handwerk. Sterker nog, Viana is beroemd om zijn gouden stukken, meestal gebaseerd op vrouwelijke accessoires, en een deel van de etnografie van de regio door de eeuwen heen. Een van de beroemdste festiviteiten in Viana do Castelo is het Senhora da Agonia-festival (Vrouw van het verdriet), met een van de mooiste en meest typische processies van het land: een echt levend etnografisch museum gedurende drie dagen.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101