Portugal

In het uiterste zuidwesten van het Europese continent, op het Iberisch schiereiland, ligt het verbazingwekkende Portugal, een land vol schoonheid, traditie en charme, met veel te zien, te weten en te waarderen. Beïnvloed door de oceaan, en beïnvloedend de oceanen en de ontdekkingen van de wereld, presenteert Portugal, in het vasteland, een uitgebreide kust met 1230 km lang, in de Azoren archipel met 667 km en in de Madeira-archipel met 250 km van uitbreiding. Het was deze brede oceaan die leidde tot het vertrek naar verre horizonten, naar aanstaande rijkdom, naar lange en epische poëzie en naar een cultureel amalgaam dat 'nieuwe werelden toonde aan de wereld'. Sinds vroege tijden heeft dit gebied het merkteken en de herinnering aan de verschillende mensen en beschavingen die hier bewoonden, behouden en bezit gehouden hebben sinds de prehistorie: sinds sommige Keltische stammen, Gallaeci , Lusitans , Cynetes aan de Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Suebi, Visigoten en Moren. Nadat het territorium opnieuw veroverd is naar de Moren, wordt de Portucalense County gevormd in 868, een koninkrijk onafhankelijk van zijn buurman, het koninkrijk Léon en Galicië: de basis voor de Portugese nationaliteit werd gevormd.

Portugal is een van de oudste landen van Europa, met vrij oude grenzen, onafhankelijk geworden in de 12e eeuw, dankzij de eerste Portugese koning D. Afonso Henriques. Beschouwd als een land met kleine afmetingen, huisvest Portugal in zijn grenzen dergelijke onderscheidende en unieke kenmerken, met aanzienlijke verschillen in klimaat, geografie, geologie, cultuur, gastronomie, accent, en zo veel meer...

Portugal: een plaats met unieke schuilplaatsen, met verrassingen op elke hoek, die alle bezoekers verrassen met zijn wonderen en de beroemde gastvrijheid die zelfs in de grootste en ontwikkelde steden te vinden is, waar traditie nog steeds bewaard en gekoesterd wordt. Van het koude en natte klimaat in het noorden tot het natte en droge zuiden, van de oneindige oceaan met zijn typische vissersdorpjes langs de kust tot de verborgen kleine bergdorpjes, en ook de paradijselijke eilanden van de archipels van Madeira en de Azoren met overweldigende landschappen en panorama's ... Dit alles en nog veel meer is te vinden in het charmante Portugal.

Al deze landschappen, geografische, agrarische en culturele diversiteit ontstaan ​​unieke kenmerken, gegoten in de levensstijl van een gastvrije bevolking die altijd wist hoe perfect te verwelkomen en te genieten van zijn eigen charme en geschiedenis. Een unieke gastronomie, met mediterrane, oceanische, bergachtige en internationale invloeden.

In Portugal vindt men het verste zee- en schaalvoedsel, vlees van de berghelling, worstjes en gerookte ham, kazen, snoep en gebak, heerlijke noten en gedroogde vruchten, sappige vruchten van vele andere weelderige producten zoals de fantastische wijnen die Portugal wereldwijd beroemd hebben gemaakt. Verbazingwekkende monumenten met een bevoorrechte plaats in de internationale kunstgeschiedenis, werelderfgoedlandschappen, de eenvoud van een verloren klein dorpje met veel te vertellen, natuurparken en beschermde landschappen, unieke Fauna en Flora-soorten, een heel eigen muziekstijl: de verbluffende Fado , een gastronomische specialiteit die altijd op elke hoek beschikbaar is; de zekerheid van een eigen nationale identiteit; de geur van de oceaan op de brede kustlijn van gouden zandstranden; de troostende zon en nog veel, veel meer.


Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  portugalflydrive.nl
v6.19700101