Ponte de Lima

Ponte de Lima is een heerlijk klein stadje, aan de oever van de rivier de Lima, gelegen in de Noord-regio van Portugal, in een regio die voorheen Minho heette, omringd door een grote natuurlijke schoonheid.

Deze voornamelijk agrarische regio heeft sinds de prehistorie menselijke activiteiten gehad, met verschillende megalithische monumenten in het hele gebied en veel overblijfselen van verschillende culturen, zoals de verbazingwekkende Romeinse brug over de rivier Lima, met zijn omvangrijke 15 stenen bogen en geeft de stad zijn naam (Brug van Lima). Ponte de Lima is een van de oudste dorpen in Portugal, het ontving zijn eerste charter in 1125 van D. Teresa, de moeder van de eerste koning van Portugal (een aantal jaren vóór de oprichting van het Portugese koninkrijk).

De pittoreske straatjes zijn kalm en typisch voor de regio, met een groot aantal herenhuizen en kleine paleizen, waarvan velen tegenwoordig worden omgebouwd tot aangename wooneenheden, die heteconomische belang van de regio door de eeuwen heen aantonen, grotendeels geassocieerd met de prestigieuze Wijnproductie van deze regio.

Het architecturale en culturele erfgoed van dit dorp is behoorlijk rijk, vooral dat van de middeleeuwse periode, en er zijn verschillende monumenten te zien, zoals de 15e-eeuwse Moederkerk, de Cadeia Velha toren uit de 14e eeuw en de toren van São Paulo, geïntegreerd in wat er nog over is van de muren van het dorp, het 15e-eeuwse Santo António-klooster, met zijn mooie Terceiros Museum voor Heilige Kunst, de Misericórdia- kerk of de mooie 17e-eeuwseNossa Kapel van Senhora da Penha de França. Heel bekend is de beurs die elke 15 dagen plaatsvindt, op maandag, sinds 1125, in een prachtige openluchtruimte die ook de "Feiras Novas" herbergt. De traditionele festiviteiten van Ponte de Lima, met als oorsprong de 12e eeuw, die elk jaar in september plaatsvinden.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  portugalflydrive.nl
v6.19700101