Nationaal park Peneda-Gerês

Het nationale park Peneda-Gerês is het enige nationale park in het land (hoewel er veel natuurparken, beschermde landschappen en reservaten op het hele grondgebied bestaan), gelegen in het hoge noordwesten van Portugal, aan de grens met Spanje, met een oppervlakte van ongeveer 72.000 hectare, bestaande uit een bergketen, zoals de Gerês, Soajo, Amarela en Peneda en deMourela en Castro Laboreiro plateaus.

Het park heeft verschillende waterlopen die door zijn prachtige territorium lopen, in een rotsachtig gebied met voornamelijk graniet, en ook wat leisteen. Dit is een prachtig en immens park met verbazingwekkende landschappen, met bergen, plateaus, valleien, dammen, watervallen en een zeer rijke fauna en flora die dit park wil beschermen, met behoud van de waarde voor de bestaande menselijke en natuurlijke hulpbronnen, met toerisme en onderwijs als andere doelen te bereiken. Naast al deze verbazingwekkende natuurlijke schoonheid zijn er ook tradities en kostuums die het verstrijken van de tijd hebben overleefd, in deze regio bewoond sinds de prehistorie, rijk aan archeologische overblijfselen zoals megalithische monumenten (in Castro Laboreiro of in Soajo) of Romeinse overblijfselen (in Mata da Albergaria), onder vele anderen.

In feite is deze regio rijk aan kleine communistische dorpen waar alle hoofdactiviteiten werden uitgewerkt en gerealiseerd volgens een gemeenschappelijk project en een manier van leven. De valleien hebben een uitbundige weergave van vegetatie, met eikenbomen, hulst, aardbeibomen, Portugal Laurels, en vele andere soorten, waarvan sommige alleen hier bestaan.

De Fauna is ook heel speciaal in het park, met verschillende soorten met al dit water en vegetaties overvloedig, en in het gebied kan men de bijna uitgestorven Pyrenese steenbok vinden, plaatselijk bekend als de Gerês geit, wolven, steenarenden, kuitendieren , wilde Beren, Otters, Wilde Katten, Eekhoorns, Valken, Oehoe's, Vipers, Waterslangen, Salamanders, naast vele, vele andere interessante en beschermde soorten. Vermeldenswaard zijn de "Garrano", een ras van kleine paarden die meestal in het wild leven, maar omdat ze ook gefokt zijn, geen significante angst voor de mens hebben; en de Castro Laboreiro- hond, een jachthond origineel uit deze regio.

Langs het park zijn er verschillende routes die zijn ontworpen om meer kennis over deze prachtige site te hebben en die ook behoorlijk gevarieerd zijn, wandel-, fiets-, auto- of paardensportroutes met specifieke bewegwijzering en informatie. Ook is er een informatiecentrum, een interpretatiecentrum, een ecologisch museum en een camping, evenals verschillende parkverblijven in Arcos de Valdevez , Terras de Bouro en in Montalegre.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2020  portugalflydrive.nl
v6.19700101