Lissabon

Op de top van zijn beroemde zeven heuvels, op de rechteroever van de brede riviermonding van de Taag, wordt de kosmopolitische Lisboa omringd door een uniek charmant licht. Hoofdstad van Portugal sinds 1147 (toen het werd veroverd van de Moren), is Lissabon een legendarische stad met meer dan 20 eeuwen spannende geschiedenis en de belangrijkste toeristische bestemming in het land.

Van de " Pombalinos " gebouwen van de Baixa (Downtown) met geglazuurde tegelsgevels, tot de smalle middeleeuwse straatjes van de typische en historische wijken van Alfa ma en Bairro Alto, waar 's avonds de Portugese eigen muziekstijl Fado te horen is. Tal van musea en winkels voor alle smaken, Lisboa is een stad vol met de meest uiteenlopende opties. Er zijn verschillende toeristische hoogtepunten in Lissabon, maar sommige zijn absoluut niet te missen, zoals het kasteel van São Jorge, waar verbluffende panorama's over Lisboa zijn schoonheid zullen getuigen; of de oude wijk Mouraria; de prachtige romaanse kathedraal; de prachtige Baixa Pombalina; het majestueuze Jerónimos- klooster, het best bewaarde voorbeeld van de Portugese Manuelijnse bouwstijl, geklasseerd als Werelderfgoed door de UNESCO; de toren van Belém, gebouwd in de belangrijke periode van ontdekkingen; of zelfs de prachtige Estrela-basiliek. In de omgeving van Lissabon, Sintra en al haar romantische omgevingen verdienen een bezoek.

Plaats van verkiezing van de internationale intellectuele elite, heeft Sintra de meest gelukkige geesten door de jaren heen geïnspireerd. In de buurt vindt u het Queluz-paleis en het Mafra- klooster / paleis, het grootste religieuze monument in Portugal. Cascais, Estoril en Ericeira liggen om de hoek, aan zee, plaatsen van geschiedenis en traditie, met schitterende landschappen, momenten van gemoedsrust en charmante stranden. Lisboa onthult haar kosmopolitische talent tijdens de populaire festiviteiten: The Santos Populares (populaire heiligen) elk jaar in juni. Op 13 juni is de Santo António-dag, de populaire heilige van Lissabon. De straten zijn gevuld met animatie, muziek, dans, papieren bloemen en traditionele decoratie en natuurlijk eten en drinken. Overal in de stad kan men de geur ruiken van de houtskool gegrilde sardientjes klaar om energie te leveren voor een hele nacht dansen.

De regio Lisboa heeft een rijke gastronomie en biedt een grote verscheidenheid aan nationale restaurants en ook internationale gerechten. De nabijheid van de kust levert vis en zeevruchten van kwaliteit in veel gerechten uit deze regio. Maar veel andere gerechten combineren de rijkdom van de Portugese keuken in dit gebied, samen met vlees- en varkensvleesgerechten, groot en klein wild, speciale groenten en recepten op basis van brood die de enorme verscheidenheid aan smaken in de regio laten zien. Verschillende soorten kaas, gebak en desserts zijn ook verkrijgbaar in bijna elke hoek van de regio van Lissabon, de bekendste de Pastéis de Belém (een soort eierpap gebakjes), een geheim recept dat eeuwenlang werd doorgegeven, gelegen in het prachtige Belém kwartaal. Kwaliteitswijnen uit de omgeving van Lisboa zijn ook niet te missen, zoals Bucelas, Setúbal, Carcavelos, en de "moscatel" uit Setúbal, die zeker het verschil in zijn tafel zal maken. Portugese bestrating, de "calçadaportuguesa", is een van de handelsmerken van Lissabon. Het speelt een grote rol bij het creëren van de speciale sfeer van de stad, omdat het al het licht reflecteert dat erop valt, maar het is ook een van de oudste kenmerken van de stad. Gemaakt met behulp van kalksteenkubussen die met de hand zijn gevormd en gevormd door bekwame vakmensen, kunnen de ontwerpen geometrisch, figuratief of specifiek zijn, afhankelijk van de specifieke locatie en de smaken van de tijd.

Geniet van het golvende patroon in de Avenida da Liberdade of ga achteruit en observeer de symmetrie van het ontwerp in Chiado. Het loont de moeite om tweemaal door dezelfde straat te lopen, eenmaal om naar de gebouwen te kijken en een andere om de indrukwekkende ontwerpen op de grond te ontdekken.

Een van de meest emblematische pleinen van Lissabon is Praça do Comércio. Beter bekend bij de lokale bevolking als Terreiro do Paço, aangezien het ooit was waar de Paço, of het paleis, voor de aardbeving stond in 1755, het is een van de grootste pleinen in Europa. Als symbool van de stad biedt het toegang tot verschillende attracties die je niet mag missen: Pátio da Galé ; Cais das Colunas ; en het innovatieve Verhaalcentrum van Lissabon. Je moet ook de Arco da Rua Augusta beklimmen om je te vergapen aan de symmetrie van de straten, de calçada portuguesa en het uitzicht op de rivier. Rust even uit aan de voeten van koning José I en het imposante paard Gentil, een beeld gebeeldhouwd door Machado de Castro dat zo goed de koninklijke macht en de adel van het Lusitano- ras illustreert. Maak Praça do Comércio uw startpunt voor het ontdekken van de stad.
UNESCO Werelderfgoed, verklaard in 1995 (categorie cultureel landschap) wordt deze magische plaats gedomineerd door steile bergen en weelderige bossen die een microklimaat creëren, altijd enkele graden koeler dan Lissabon, met een karakteristieke romantische mist, net als een sprookje. De naam " Sintra " vindt zijn oorsprong in het woord " Cynthia" , symbool van de maan in de Keltische mythologie. De Romeinen noemden het "MonsLunae ", wat "de heuvel van de maan" betekent, en er waren dadenoffers ter ere van hem. Dit mystieke stigma is tot onze tijd bewaard gebleven. Sintra is een romantisch uitje voor mensen van over de hele wereld, en is altijd een plaats geweest van verkiezing door koningen en edelen als een resort, en werd geprezen door schrijvers en dichters.

Sintra heeft een schat aan huisjes en landhuizen, waarvan sommige nu accommodatie bieden in de vorm van toerisme op het platteland. Sintra wordt jaarlijks bezocht door vele toeristen, aangetrokken door zijn natuurlijke schoonheden, door zijn monumenten en door de geschiedenis van de stad en tegelijkertijd om voordeel te halen uit de verschillende hoeveelheid stranden in de regio. Attracties zijn onder andere het prachtige Pena-paleis (19e eeuw), het Castelo dos Mouros (gebouwd in de Arabische periode, maar gereconstrueerd in de 19e eeuw) met een adembenemend uitzicht op het Sintra -Cascais Natura Park, de Seteais en Monserrate Palace, de Capuchos- klooster, verloren in het midden van het bos vol met verhalen over eenzame monniken, en de zomerresidentie van de koningen van Portugal: het Nationale Paleis van Sintra , midden in het centrum van de stad. Belangrijke en gediversifieerde musea zijn ook beschikbaar om te bezoeken en om te genieten.

Sintra 's banketbakkerij verdient een speciale vermelding, met name de travesseiros (bladerdeegpasta's gevuld met een zoet, eierig mengsel) en de beroemde kaaskoekjes (queijadinhas), die volgens oude documenten al in de 12e eeuw werden gemaakt en deel uitmaakten van de huurbetalingen. Vanwege zijn omgeving, geschiedenis, mystiek, architectuur en levensstijl wordt Sintra beschouwd als de meest romantische stad van Portugal.
Het Queluz Nation al Palace dateert uit 1747 en is een van de mooiste voorbeelden van Portugese architectuur uit de 18e eeuw. Het grootste deel van het paleis was echter pas voltooid in 1758. Het paleis en zijn prachtige tuinen zijn rijkelijk versierd met barok of namen: een uitstekend voorbeeld van de manier van leven van de barokke samenleving van de 18e eeuw.

Vaak in vergelijking met het paleis van Versailles, in Frankrijk, behoudt het Queluz National Palace echter een sterke Portugese identiteit en blijft het een van de favoriete regeringsruimten van de regering voor officiële recepties en vergaderingen van internationale staatsleiders . De omringende tuinen zijn beroemd, verfraaid met fonteinen en siervijvers, waar bruisend water uit mythologische figuren spuwt. Het paleis ligt naast de uitgang van de IC19, richting Lisboa-Sintra , in de omweg naar Queluz.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  portugalflydrive.nl
v6.19700101