Lamego

Lamego is een van de belangrijkste stedelijke centra in de Douro-regio. Vóór de oprichting van de Portugese nationaliteit waren de Lamego-landen al bewoond en vormden zij een belangrijke doorgangsweg voor commerciële transacties. Het was hier, in de Almacave kerk, een van de grootste architectonische juwelen van de regio, dat de eerste Portugese koning, D. Afonso Henriques, de eerste koninklijke reünies verzamelde, toen Portugal werd geboren als een onafhankelijke natie. Lamego staat bekend om zijn vruchtbare gronden die smakelijke kersen, appels en olijven produceren, maar toch zijn het de wijngaarden die het landschap domineren en al eeuwenlang de belangrijkste voedingsstoffen zijn.

De religieuze architectuur heeft in Lamego een unieke uitdrukking, zelfs omdat Lamego een van de oudste bisdommen in Portugal is. De São Pedro de Balsemão-kerk, geklasseerd als nationaal monument, is de op één na oudste tempel van het Iberisch schiereiland. Sommigen zeggen dat het werd gebouwd tijdens de West-Gouvernante overheersing van het grondgebied, terwijl andere zeggen dat het van oorsprong is gebouwd in de 10e eeuw.

De Lamego-kathedraal werd gebouwd vóór de Portugese Nationaliteitsstichting, maar het gebouw zoals we het vandaag kennen dateert uit een constructie uit de 12e eeuw. Het heiligdom Nossa Senhora dos Remédios en zijn immense trap, gebouwd in de 18e eeuw, gelegen op de top van de berg Santo Estevão, ter ere van Onze Lieve Vrouw van Remedies, zijn de hoogtepunten van Lamegos. De trap, die oprijst vanuit het centrum van de stad tot aan de top van de berg, is gevuld met heilige plaatsen en verrassende hoekjes.

Dit is waarschijnlijk het grootste devotiesymbool voor Onze Lieve Vrouw van Remedies. In september leeft Lamego intensief de viering van de processie van de heilige. De Lamego-regio is gevuld met kerken en kapellen, pillories, historische kleine dorpen, middeleeuwse bruggen en een groot aantal archeologische overblijfselen uit de vroege tijden van de menselijke nederzetting in de regio. De verschillende bezoekers die op zoek zijn naar Lamego kunnen hier geschiedenis, traditie en een sterk cultureel erfgoed vinden, maar ook gediversifieerde recreatie- en sportprogramma's, vanwege de goede natuurlijke omstandigheden voor het beoefenen van de meest gevarieerde sport, extreme sport en fluviatiele omstandigheden.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101