Lagos

Lagos is een dynamische en bruisende stad, die met recht trots is op zijn verleden en een zeer rijk en goed bewaard gebleven patrimonium bezit. De regio Lagos heeft een lange geschiedenis, die het verbindt met de zee. De oorspronkelijke naam, Lacobriga, weerspiegelt het feit dat in ongeveer 2000 jaar voor Christus de eerste bewoners van deze haven van Keltische oorsprong waren. Na hen kwamen de Feniciërs, de Grieken en de Carthagers, maar het waren de Romeinen die de stad groei en welvaart brachten.

De Moren bouwden in de 10e eeuw de muren rondom Lagos en gaven het de naam Zawaia. Ze bleven hier totdat de stad in 1249 door de Christenen werd veroverd en een deel van het Portugese grondgebied werd. De 15e eeuw was voor de stad Lagos met zijn onmiddellijke betrokkenheid bij de periode van de ontdekkingreizen de Gouden Eeuw. Vanwege de locatie van de haven, die direct tegenover Afrika is gelegen, werd het het belangrijkste vertrek- en aankomstpunt voor de schepen, die jaar in jaar uit koers zetten op weg naar de ontdekking van dat continent.

In de 16e eeuw werden er nieuwe muren gebouwd om aan de uitbreiding van de stad te kunnen voldoen en vanaf 1572 werd Lagos het bisdom van de bisschop en de officiële residentie van de gouverneurs van de Algarve. Tegenwoordig is Lagos nog steeds kosmopolitissch en sterk verbonden met de oceaan. Het voldoet aan de uitdagingen van het heden, met respect voor het verleden. Het is meer dan de moeite waard om de kerken, de musea, het kasteel en de muren te bezoeken, waar u de prachtige bezienswaardigheden van de stad, de baai en de bergketen van Monchique kunt bewonderen.

De Ponta da Piedade is één van die magische plekken en ook de stranden van deze regio worden beschouwd als enkele van de mooiste in dit gebied van de Algarve. Een boottochtje door de spelonken en de grotten biedt onvergetelijke momenten en deze kust, die bekend staat als de goudkust, is ideaal voor het beoefenen van watersporten. De keuken van deze regio - voornamelijk gebaseerd op vis en schaal- en schelpdieren - is ook één van de meest geprezen keukens in de Algarve en laat zien waarom Lagos vaak als één van de mooiste en meest aangename plaatsen van de Algarve wordt beschouwd.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101