Guimarães

Historische stad met een vroeg-middeleeuwse oorsprong, heeft Guimarães zijn basis in de 10e eeuw en staat het bekend als de "Nation's Cradle" of "Cradle City" vanwege zijn cruciale rol in de vorming van Portugal als een land, waar het eerste administratieve centrum werd gevestigd, en voor zogenaamd de plaats waar de eerste koning van Portugal, D. Afonso Henriques, werd geboren.

Het historische centrum van Guimarães is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en het is een van de best bewaarde middeleeuwse centra in het land, waar de tijd echt lijkt te zijn gestopt, vol met cafetaria's en kleine winkels, met een unieke omgeving.

Niettemin zijn er nog veel andere interessante bezienswaardigheden in deze regio te zien, zoals de Colina Sagrada, bekroond met het kasteel van Guimarães; het majestueuze paleis Duques de Bragança, uit de 15e eeuw; de 14de eeuwse Padrão do Salado; de elegante São Francisco-kerk met prachtige geglazuurde tegels uit de 18e eeuw; de Misericórdia en São Pedro-kerken; het prachtige culturele centrum Vila Flor Palace, of zelfs het charmante oude Santa Marinha da Costa klooster, daterend uit de 12e eeuw, biedt tegenwoordig een van de prestigieuze accommodaties in het land, met zijn tuinen en kapel open voor het publiek.

Wat niet te missen is, is de Aerial tramway-route, met een lengte van 1,7 km, om bij het Nossa Senhora da Penha Sanctuary and Mountain Range te komen, op ongeveer 400 meter, en biedt een van de meest indrukwekkende panorama's in het noorden van Portugal. Guimarães is een belangrijk toeristisch centrum met een gevarieerde gastronomie met verschillende restaurants en accommodaties.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2020  portugalflydrive.nl
v6.19700101