Fatima

Het Fátima-heiligdom, "’s Werelds altaar", plaats van geloof, leven en hoop die elkaar opnieuw ontmoeten. Beroemd centrum van bedevaart en het christendom, Fátima is een van de belangrijkste plaatsen in de wereld van de Maagd Maria-cultus. Hier wordt van mei tot oktober de Verschijningen van 1917 van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima gevierd aan de drie herderskinderen: Lúcia, Francisco en Jacinta. Zijn wereldwijde faam is te danken aan de verhalen van de verschijningen van de Maagd Maria die door drie kleine herders werden gemeld van 13 mei tot 13 oktober 1917, waardoor het een bedevaartsoord was dat deze stad tot een van de meest populaire bestemmingen in Portugal maakte. Een plaats die duizenden toegewijde pelgrims en nieuwsgierige reizigers naar zich toe lokt jaar na jaar.

Fatima is een geweldige plek, niet alleen voor religieuze mensen, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een vredige plek om te ontspannen, te mediteren, dichter bij de natuur te komen of te rusten. Het is echter omgeven door heilige plaatsen die je vanwege historische doeleinden niet mag missen.

Bezoek de verbazingwekkende neoklassieke basiliek in het hart van Fatima's heiligdom en de graven van de drie kinderen die erin liggen. De kleine kapel van verschijningen is ook opmerkelijk aangezien dit de plaats markeert waar Onze Vrouw van Fatima haar verschijningen maakte.

Ook niet te missen, is het grote blok van de Berlijnse muur gelegen in de buurt van de kapel (een symbool van het einde van het communisme, zoals onthuld in een van Fatima's geheimen) en bezoek de huizen van de drie kinderen in het kleine dorpje Valinhos. Het lopen van de staties van het kruis is een van Fatima's populairste processies en leiden gelovige pelgrims naar de 14 kapellen die verschillende stadia van de Passie van Christus vertegenwoordigen.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101