Estremoz

De stad Estremoz, zetel van de provincie Alentejo, staat bekend als de "witte stad" van de Alentejo, deels vanwege zijn witte huizen verspreid over de heuvel, maar ook vanwege de witmarmeren afzettingen. De marmergroeve is oud en bekend en deze regio draagt ​​voor 90% bij aan het feit dat Portugal de op een na grootste exporteur van marmer ter wereld is.

Het historische belang en de erkenning als stad zijn al zeer oud, de plaats was al belangrijk tijdens de Romeinse en Islamitische bezetting en zelfs tijdens de Middeleeuwen was de stad van groot belang. Dit komt ook door de nabijheid van de Spaanse grens die op slechts 50 kilometer afstand ligt.

Estremoz wordt omringd door twee reeksen muren, de eerste uit de dertiende eeuw rond het oude dorp, gelegen naast het kasteel. De tweede serie van versterkte muren en wallen zijn opgetrokken om het onderste deel van de stad te beschermen tijdens de Restauratieoorlog van 1640- 1648.

Met zo'n rijke geschiedenis heeft Estremoz ook een belangrijk erfgoed. Beginnend bij Vila Velha (of Largo Dom Dinis), klimt u omhoog naar het 13e-eeuwse kasteel en het historische Paço Real, tegenwoordig omgevormd tot een luxe Pousada.

U loopt langs de prachtige kapel van de Heilige Koningin en vergeet dan niet de andere bezienswaardigheden zoals het klooster en de kerk van St. Franciscus (14e-18e eeuw), de kerk van Santa Maria (16e eeuw) of de Praça do Dom José I. Daarnaast zijn Largo do Rossio, met zijn traditionele handelsbeurs en het Stedelijk Museum Professor Joaquim Vermelho, met een interessante verzameling populaire werken uit de 18e en 19e eeuw, zeker een bezoek waard.

In feite blinkt deze regio uit door zijn populaire handwerken en de kwaliteit van zijn ambachtslieden, en door de prachtige werken in Barro Vermelho, hout, hoorn en kurk.

Onvergetelijk is de smakelijke gastronomie van Alentejo bestaande uit lokale producten, zoals "lamsstoofpot" of "coentrada", "sericaia" als toetje, en de beroemde wijnen van deze regio van hoge kwaliteit.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  portugalflydrive.nl
v6.19700101