Elvas

Elvas is een van de belangrijkste steden in de regio Alentejo en gelegen bij de grens met Spanje. Het is sinds de vroege oudheid een belangrijk verdedigingspunt, gebouwd in stervormige muren. West-Goten, Kelten, Romeinen en Moren bewoonden Elvas en lieten hun nalatenschap in de regio achter. De gehele stad is doordrenkt met een rijke geschiedenis, een enorme verzameling megalithische monumenten en een geweldige archeologische verzameling uit de pre-Romeinse en Romeinse periode.

Het nog steeds mogelijk een kijkje te nemen in de middeleeuwen, want het 13e-eeuwse kasteel, de São Domingos-kerk of zelfs de 12e-eeuwse São Pedro-kerk zijn te bewonderen. Het meest opvallende monument in Elvas is waarschijnlijk het grote Aquaduct van Amoreira, waarvan de bouw begon in 1498 en werd voltooid in 1622. Het heeft een lengte van ongeveer 7.800 meter en in totaal 843 bogen, waarvan sommige meer dan 30 meter hoog zijn. Van dezelfde architect als van dit aquaduct is de prachtige kerk Nossa Senhora da Assunção, voorheen de kathedraal van Elvas, daterend uit de 16e eeuw.

Ook vele andere kerken zijn de moeite waard om te bezichtigen, zoals de Domínicas kerk, de Nossa Senhora da Nazaré, de Conceição, of de Ordem Terceira de São Francisco kerken. Buiten de stadsmuren vindt u het Senhor Jesus da Piedade klooster, waar elk jaar in september een beroemde optocht wordt gehouden.

Elvas heeft tevens verschillende musea die van groot belang zijn, zoals het Gemeentelijk fotografiemuseum João Carpiteiro, het Militair Museum, het Museum voor Hedendaagse Kunst, het Landelijk Museum, het Etnografisch Museum, het Archeologisch Museum en het Wasmuseum Piedade.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101