Crato

Crato is een mooi dorp in het hart van de regio Alentejo, rustig en vredig, beroemd om zijn prachtige klooster van de roos en de bijbehorende kloostertradities. De geschiedenis van Crato is erg oud en rijk. Deze nederzetting werd waarschijnlijk rond 500 voor Christus bewoond door de Carthagen en bevond zich ook onder Visigoth en de Moorse invloedssfeer.

In 1160 werd het veroverd op de Moren door de eerste Portugees, D. Afonso Henriques en het werd later aangeboden aan de Soevereine Militaire Orde van Malta. Deze Orde koos Crato als hoofdkwartier waardoor het belang van deze nederzetting vergroot werd. Het gebied ontwikkelde zich, maar in de 17e eeuw verliest het veel van zijn militaire waarde wanneer het wordt geplunderd door Spaanse troepen. Hierdoor zijn veel belangrijke en historische documenten verloren gegaan.

Tegenwoordig is Crato een klein, mooi, goed bewaard gebleven dorp, met kleine witte huizen met gekleurde markeringen, trots op zijn erfgoed. U vindt er onder andere het Santa Maria da Flor da Rosa klooster, maar ook de mooie Moederkerk uit de 13e eeuw, de ruïnes van een kasteel, de Nossa Senhora do Bom Sucesso-kapel met het Gemeentemuseum en het Grand Prior-balkon, de laatste getuigenis van het magnifieke Crato Priory Paleis.

Verspreid over de regio zijn vele megalithische monumenten te zien stille getuigen van de geschiedenis van de regio, zoals de Couto Anta, de Andreiros Anta of de Penedo do Caraça Anta, en vele andere. De omringende natuur is adembenemend met drie prachtige dammen: Vale Seco, Arreganhada en Câmara, de perfecte omstandigheden voor een grote verscheidenheid aan nautische, sportieve en recreatieve activiteiten. Land van traditie en gebruiken, in Crato wordt een grote variëteit aan handgemaakte voorwerpen geproduceerd, voornamelijk in hout, klei, kurk of marmer.
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  portugalflydrive.nl
v6.19700101