Coimbra

Coimbra is de belangrijkste stad in het centrum van Portugal, en een van de mooiste en meest historische steden in Portugal, met de prachtige rivier de Mondego aan de voet. De menselijke aanwezigheid in deze gezegende natuurregio, met een bevaarbare rivier, is erg afgelegen en de stad werd eens bewoond door Kelten en de cultuur ervan getransformeerd door de Romeinen.

Tussen 586 en 640 lieten de West-Goten hun sporen na en later arriveerden de moslims in 711. De laatste verovering van christelijke troepen werd in 1064 gedaan door de troepen van Fernando Mago en in 1139 verklaarde de eerste Portugese koning, D. Afonso Henriques, Coimbra als de hoofdstad van het koninkrijk en zo bleef het tot 1260. Coimbra was ook een belangrijk handelscentrum, vooral vanwege de rivier de Mondego die via Figueira da Foz de communicatie met de oceaan mogelijk maakte.

De universiteit van Coimbra was een van de belangrijkste culturele en ontwikkelingskenmerken in de hele stad, en bestond hier tussen 1309 en 1336, 1354 en 1377 en werd zeker gesticht in 1537. Deze zo rijke geschiedenis toont het belang van deze stad voor de Portugese nationaliteit, Coimbra heeft veel te bieden en te bezoeken. Verschillende monumenten bezoeken het begin van het Portugese koninkrijk, in de 12e eeuw, zoals de oude kathedraal ("Sé Velha") en de São Tiago, São Salvador en Santa Cruz (met de eerste twee Portugese koningsgraven) kerken.

Maar veel andere monumenten bewijzen de historische omvang van Coimbra: de Santa-Clara-a-Velha en Santa-Clara-a-Nova kloosters, de Santo António dos Olivais-kerk, het Celas-klooster, de Manga-tuin (of Cloyster) of zelfs de nieuwe Kathedraal ("Sé Nova"). In Coimbra zijn er ook aangename groene ruimtes zoals het park Parque Verde do Mondego, de kleine tuin Largo da Portagem, het Dr. Manuel Braga Park, de romantische Penedo da Saudade tuin, het Vale das Flores park of het Santa Cruz park.

Zeker niet te missen in Coimbra is de universiteit, met zijn fantastische religieuze kunstmuseum, de prachtige kapel van São Miguel en de verbazingwekkende bibliotheek, een prachtige barokke constructie uit de 18e eeuw, rijkelijk versierd, in goud gesneden hout en andere exotische houtsoorten en met een omvang van ongeveer 300 duizend delen en de prachtige botanische tuin. De academische traditie en de studentenhuizen en levendigheid zijn overal in Coimbra-festiviteiten en het dagelijks leven aanwezig, evenals de eigen muziekstijl van de Coimbra, meestal bekend als de studentenstijl: de Fado van Coimbra. Coimbra heeft ook een grote verscheidenheid aan musea. Het belangrijkste is het Machado de Castro Nationaal Museum, dat wordt beschouwd als een van de meest relevante musea in het land.

Wat ooit een zeer arm, onbekend dorp in het hart van Portugal was, is uitgegroeid tot een van de meest iconische toeristische bestemmingen van het land en een van de meest gerespecteerde locaties van de katholieke kerk. Fatima's aanspraak op roem kwam op 13 mei in 1917, toen de Maagd Maria schijnt te zijn verschenen in lichtflits aan drie herderskinderen die aan hen vroeg terug te keren naar dezelfde plek op de 13e van elke maand. Ze onthulde drie geheimen van Fatima aan een van de kinderen, met betrekking tot vredes- en wereldevenementen. Vandaag de dag huisvest Fatima een basiliek die jaarlijks miljoenen bezoekers verwelkomt in wat een van de populairste stopplaatsen is voor toeristen in Portugal, of je nu een gelovige bent of niet. Elk jaar, op het jubileum van mei, wordt Fatima overspoeld met bezoekers, maar kleinere bedevaarten worden ook gehouden op de 13e van elke maand.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  portugalflydrive.nl
v6.19700101