Chaves

Het mooie stadje Chaves ligt in een prachtige vallei, naast de rivier de Tâmega en dicht bij de grens met Spanje. Chaves heeft verschillende archeologische overblijfselen van menselijke bewoning sinds het paleolithicum, en werd bezet door Suebis, Visigoten, Moren en, natuurlijk, Romeinen wiens keizer Flávio Vespasiano Chaves doopte als "Aquae Flaviae", de kwaliteit van zijn natuurlijke bronwater erkennend, met geneeskrachtige eigenschappen, beschouwd als de warmste spa van Europa (ongeveer 73ºC), nog steeds erg beroemd en gewaardeerd tegenwoordig.

Met een groot strategisch belang vanwege de nabijheid van de Spaanse grens, was Chaves al een belangrijke plaats tijdens de Middeleeuwen. Met een verbazingwekkende natuurlijke schoonheid heeft Chaves verschillende hoogtepunten die het bezoeken waard zijn, met een zeer aangenaam historisch centrum, met het mooie Camões-plein en belangrijke religieuze gebouwen en geest, met vrij veel kerken en tempels. De Forten van São Francisco en São Neutel, alle Romeinse overblijfselen en nalatenschap in de hele regio, de Região Flaviense Museum gelegen in het Duques de Bragança- paleis (15e eeuw), de Ordem da NossaSenhora da Conceição (17e eeuw) en alle middeleeuwse omgeving in deze regio zijn ook absoluut heerlijk en zeker een bezoek waard. De gastronomie van deze regio wordt behoorlijk gewaardeerd op nationaal niveau, met name de beroemde worsten en gerookte ham.

Land van tradities goed bewaard gebleven, het handwerk is ook een trotse reden, met name de zwarte klei creaties, de Vilar de Nantes gewoven manden en de wollen tapijten van Soutelo.

Chaves-Blog-Portugal-Fly-Drive.jpg
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101