Castelo Branco

Castelo Branco ligt in een breed plateaugebied, in het midden van twee rivieren.

De naam Castelo Branco komt van oorsprong voort uit het oude heuvelfort dat bewoond werd door de stammen tijdens ijzertijd en Romeinen. Dit heuvelfort droeg de naam Albi Castrum. De stad werd veroverd van de Moren in de 12e eeuw en sommige van zijn eigendommen werden gedoneerd aan de Orde van de Tempel die de nederzetting verdedigde en verantwoordelijk was voor nederzetting van de bevolking, vandaar de bouw van het kasteel. Castelo Branco ontwikkelde zich in de loop van de eeuwen geleidelijk en kreeg werd belangrijker.

Tegenwoordig onderhoudt het veel van zijn landbouwactiviteit, hoewel de industriële activiteit behoorlijk gegroeid is, met name in het textielgebied. De historische stad van dit berggebied, Castelo Branco, heeft een aantal oude herenhuizen, rijke kerken, brede straten en prachtige tuinen. Het oude Guarda bisschoppelijk paleis, dat gebouwd werd in 1596, en zijn beroemde barokke tuin, met vijvers, watervallen, fonteinen en unieke beeldhouwwerken.

Beeldhouwwerken bestaande uit, de curieuze standbeelden van de Spaanse koningen die gedurende 60 jaar Portugal regeerden tijdens de Spaanse overheersing, kleiner en onevenredig dan de andere Portugese koningenstandbeelden. In dit paleis ligt het interessante Francisco Tavares Proença Junior, met verschillende archeologische overblijfselen, 15e-eeuwse schilderijen en de typische borduurwerken van Castelo Branco.

Deze borduursels in linnen en natuurzijde, met een oosterse inspiratie, zijn in de 16e eeuw beroemd geworden en de technieken zijn nog steeds goed bewaard gebleven, en het is een van de belangrijkste producten van deze regio. Ook heel belangrijk is de gastronomie van dit gebied, zeer op prijs gesteld, gemaakt met regionale producten, en gespecialiseerd in worsten en gerookte ham, lamsvlees, groenten, op eieren gebaseerde snoep en gebak en de beroemde "Requeijão", een speciale roomkaas, gemaakt met magere melk.

Castelo-Branco-Blog-Portugal-Fly-Drive.jpg
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  portugalflydrive.nl
v6.19700101