Caminha

Caminha is een prachtige stad in het noorden, gelegen aan de verbluffende monding van de rivier de Minho, op een plek gezegend door de natuur, naast de grens met Spanje. De bodem in deze regio is zeer vruchtbaar, met een overvloedige vegetatie, en samen met de communicatie- en handelsfaciliteit van de rivier de Minho, leidde dit tot de fixatie van de menselijke bevolking sinds de oudheid. In de regio zijn er verschillende megalithische monumenten, evenals getuigenissen uit de Suevi en Romeinse bezettingsperiode, zoals wegen, bruggen en andere monumenten.

Caminha had een grote ontwikkeling vanaf de 12e eeuw, gebaseerd op visserij en rivier- en zeehandel. Vanwege zijn strategisch geografische ligging was Caminha een belangrijk militair punt tegen Spanje, en de haven was tot het midden van de 16e eeuw van groot belang en dient tegenwoordig de veerbootdienst die Portugal met Spanje verbindt, aan de overkant van de rivieroever. Verschillende gevechten en conflicten werden in de regio gehouden, en zelfs tijdens de 2e Franse invasie werd Caminha door Soult in 1809 aangevallen en op de juiste manier verdedigd door de kolonel Champalimaud, waardoor de ingang van de Fransen in Caminha, een briljante militaire strategie die als briljant wordt gezien voor de verdediging van het Portugese grondgebied.

Deze historische stad, met typische straatjes en huizen met twee verdiepingen, en enkele herenhuizen die het politieke en commerciële belang van de plaats aanduiden, heeft veel interessante plekken om te zien, zoals de verbazingwekkende monding van de rivier de Minho ("foz"). In feite heeft het hele kustgebied van de gemeente Caminha geweldige stranden, uitgestrekte zandstranden en een unieke helderheid. Recht in het midden van de monding van de Minho rivier, op een klein eiland, bevinden zich de ruïnes van het Ínsua Fort, gebouwd in de 15e eeuw voor de verdediging van de ingang van de school, gevormd door een klooster, een kerk en een vuurtoren.

In het stadscentrum zijn andere hoogtepunten bekend, zoals wat er nog over is van Caminha's Castle en de verdedigingsmuren, de mooie Moederkerk uit de 15e eeuw, de Misericórdia-kerk uit de 16e eeuw of de pittoreske verzameling manueline en renaissance huizen gelegen aan de mooie "Rua Direita", bekend als de "oito casas" ("acht huizen"), en ook een symbool van de stad: de "Torre do Relógio" ("Wachttoren") die eens de belangrijkste toegang was naar het dorp, en recht tegenover het ligt een mooie fontein bekend als "Chafariz do Terreiro".

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101