Borba

Borba is een prachtige stad in de Alentejo, zetel van de gemeente, bekend om de kwalitatief hoogstaande productie van twee belangrijke artikelen: wijnen en knikkers.

Borba heeft verschillende overblijfselen van oude menselijke bezetting, namelijk van Keltische stammen. De ontwikkeling van de stad vond plaats vanaf de christelijke Reconquista ten opzichte van de Moorse macht, in 1217, die aan de Orde van Sint-Benedictus van Avis werd gegeven. De ligging aan de Spaanse grens zorgde al snel voor het verdedigende karakter van het dorp, dicht bij belangrijke plaatsen zoals Elvas, Estremoz en Vila Vi├žosa.

Deze prachtige stad laat de rijkdom zien, waarvoor de productie van marmer heeft gezorgd, dit materiaal vindt u veelvuldig door het hele dorp terug. Verschillende monumenten in Borba zijn het noemen waard, zoals de 15e-eeuwse moederkerk, de kapel van de Heer Jezus van de Aflitos (zeventiende eeuw), de parochiekerk van St. Bartholomeus of de kapellen van St. Antonius en St. Sebastian. Verschillende herenhuizen en vorstelijke huizen tonen het economische belang van de stad door de eeuwen heen, zoals het Silveira Meneses-paleis, het adellijke huis van de Morgados Cardosos of Casa de Borba of het Alvarez-familiepaleis. Fonte da Bicas of Chafariz de Borba, is een van de belangrijkste monumenten, bekroond met het rijke marmer van de regio, in een constructie uit 1781. Evenals de bijzondere trappen van de Heer, werken uit de 18e eeuw, artistiek gehouwen in marmer.

Borba-Blog-Portugal-Fly-Drive.jpg
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101