Beja

Beja ligt op een heuvel op een hoogte van 277 meter en domineert de uitgestrekte omringende vlakte. Beja is de hoofdstad van het district Beja en is de thuisbasis van een van de grootste gemeenten van Portugal, met een oppervlakte van 1 140,21 km². Deze stad Pax Julia is waarschijnlijk gesticht door Julius Caesar of door Augustus. Het was de hoofdstad van het conventus Pacensis en was het juridisch centrum van een van de regio's van de provincie Lusitânia (de andere twee hoofdsteden waren Santarém en Mérida). De stad was tevens een Civitas, dat is de stad die verantwoordelijk is voor het bestuur van een regio. Ongetwijfeld een elementaire stad in het functioneren van de grote administratieve machine die Romeinse regio was.

Er gaat een legende over de periode toen Beja een klein plaatsje met wat hutjes was, omringd door een compact struikgewas. De bevolking had te lijden onder een moorddadige slang, dit was een grote bedreiging voor het dorp. De oplossing was om een ​​stier te vergiftigen en in het bos te gooien waar de slang woonde. Door deze legende staat er nog steeds een stier afgebeeld in het wapen van Beja.

Onder het interessante erfgoed in Beja bevinden zich de Igreja de Nossa Senhora do Pé da Cruz, de Moederkerk van Santa Maria da Feira, het kasteel en de schandpaal van Beja, the House of Culture, het Jorge Vieira Museum, het Visigotische Centrum, het Botanische Museum, de Squires Gallerie en het stadspark. Het koningin Leonor-museum werd in 1927 en 1928 in het voormalige klooster van Onze Lieve Vrouw van de Orde van de Arme Clarissen opgericht. Het gebouw (een Franciscaans klooster) werd in 1459 gesticht door Fernando de Portugal, hertog van Viseu en Beja, aan de voet van zijn hertogelijke paleis. De collectie van het museum is onderverdeeld over drie verschillende onderwerpen; archeologie, goudsmeden en schilderen. Een van de grootste jaarlijkse evenementen in Beja is Ovibeja, een beurs voor landbouw, veeteelt, handwerk en toerisme.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101