Barcelos

Barcelos is een mooie stad in het noorden van Portugal, omringd door de rivier de Cávado, in het hart van de regio Minho, vrij beroemd om zijn traditionele handgemaakte producten, voornamelijk in aardewerk en keramiek, en produceert een van de nationale populaire symbolen: de "Galo de Barcelos" ( Barcelos's Rooster).

De oorsprong van de nederzetting is vrij oud, daterend uit de prehistorie, bewoond door vele verschillende culturen, zoals de Carthagers of Romeinen. In 1140 was Barcelos al een formele plaats, gegeven zijn gezag door de eerste Portugese koning D. Afonso Henriques, waaruit blijkt dat de strategische positie voor de communicatie tussen de kust en innerlijke land ook diende als taxivervoer tussen Portugal en Spanje.

Land van rijke geschiedenis en sterke tradities, heeft Barcelos ook een groot erfgoed, zoals het zichtbaar is tijdens het naderen van de stad door de mooie 14e-eeuwse brug, of door de Moederkerk (13e eeuw), de Wachttorengenootschap (15e eeuw), de Schandpaal in een romaans / gotische stijl, de drie Nossa Senhora do Terço , Misericórdia en de Bom Jesus da Cruz-kerken, of wat er nog over is van het magnifieke paleis Duques de Bragança dat tegenwoordig het Archeologisch museum huisvest. Beroemd om zijn aardewerk, zijn er verschillende winkels in Barcelos met de meest gevarieerde handwerkspullen en de legendarische beurs die elk jaar plaatsvindt in de "Largo da Feira", die stamt uit de 15e eeuw en alles verkoopt wat men zich kan voorstellen. Niet te missen is de Cruzes Fair, elk jaar begin mei, met oorsprong in de 18e eeuw. Om dit artistieke kenmerk en het belang van handwerk in de regio te tonen, zijn er the Pottery Museum (" Museu de Olaria ") en het Handicraft Centre ("Centro de Artesanato ").

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  portugalflydrive.nl
v6.19700101