Aveiro

Aveiro is een heerlijke stad in het midden van Portugal, met ongeveer 60 duizend inwoners. Dit is een oude stad, die al bestond voordat de Portugese nationaliteit in de 12e eeuw werd gevormd. Oorsprong van de naam: "Aveiro" betekent een plaats vol met vogels, want het Portugese woord voor vogel is '' Ave '', wat betekent dat dit gebied door de eeuwen heen is gekozen door een grote gemeenschap van vogels om in te leven.

Bevoorrechte geografische locatie, naast de Ria de Aveiro, de zoutmijnen (waardevol voor het behoud van voedsel), visserij en de maritieme handel, leiden door de eeuwen heen tot de bevolkingsfixatie. De bevoorrechte omstandigheden van de bevolking waren afgezet tegen het einde van de 16e eeuw, toen het kanaal dat de ria met de oceaan verbond gesloten was, waardoor het gebruik van de haven werd geblokkeerd en het water stagneerde. Dit laatste voor ongeveer twee eeuwen, wat leidt tot een grote bevolkingsafname. In het begin van de 19e eeuw lossen de werken, georiënteerd door de Franse ingenieur Reinaldo Oudinot en de Portugese ingenieur Luís Gomes de Carvalho, het probleem op in slechts twee maanden. Ria de Aveiro is tegenwoordig het resultaat van de terugtrekking van de zee, met de vorming van kuststroken.

Een van de hoogtepunten van de Aveiro was de traditionele Moliceiro-boot, een instap bestemd voor de vangst en het transport van de "moliço" (een algen die als mest wordt gebruikt). Tegenwoordig worden deze boten gebruikt voor rondleidingen door de Ria, en bieden geweldige vrijetijdsmomenten in een goddelijk landschap.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  portugalflydrive.nl
v6.19700101