Arraiolos

Vila Alentejana, zetel van de gemeente, gelegen in het district Evora, staat Arraiolos bekend om zijn typische borduurwerk dat van generatie op generatie over gaat.
Er zijn overblijfselen gevonden van menselijke aanwezigheid in een ver verleden, waarschijnlijk sinds het Neolithicum, of zelfs sinds de Kopertijd. Het gebied van het graafschap Arraiolos had al een aanzienlijke menselijke bezetting sinds het vierde Millennium voor Christus.

Verschillende volkeren bezetten dit gebied, dat een lange en rijke geschiedenis heeft.
Het landschap van de regio, typisch Alentejo, is een van de grootste patrimoniale eigendommen van Arraiolos, vanaf het kasteel van het dorp heeft u een buitengewoon panorama op het prachtige witte huis en de omliggende natuur. Hier vindt u ook de enorme Salvador kerk, een interessant 16e-eeuws gebouw omringd door muren.

In het dorp zijn de Miseric├│rdia kerk en de landelijke fontein Chafariz dos Almocreves belangrijke patrimoniale nalatenschappen. Ze zijn opgenomen in het historische centrum dat onlangs gereconstrueerd en geconserveerd werd.

In de buurt van Arraiolos is het de moeite waard om het mooie dorp Santana do Campo te bezoeken, dat grotendeels is gebouwd op Romeinse ruïnes. Hier is een archeologisch gebied en kunt u de Romeinse tempel bezoeken.

Het borduurwerk van Arraiolos zijn met wol geborduurde tapijten in de meest uiteenlopende kleuren en tonen op een jute- of katoenen canvas. Ze hebben de meest uiteenlopende patronen en ontwerpen, zijn innovatief, maar met behoud van de klassieke patronen.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101