Aljustrel

Een van de oudste nederzettingen in Portugal. Twee heuvels, een vallei, huizen op de terrassen van de hellingen, een landschap om bij weg te dromen en een lange geschiedenis.
We zijn in het hart van Baixo Alentejo, en degene die hiernaartoe gaat, kijkt rond en staat versteld van de uitgestrektheid van de velden, de oceaan van verschillende landschappen, en de vlakte om jezelf in te verliezen.

Aljustrel, de oude Romeinse stad Vipasca, wordt Al-luster genoemd door de Arabieren. Het werd op hen veroverd in 1234, tijdens het bewind van D. Sancho II, door D. Paio Peres Correia en de Ridders van de Orde van Santiago de Espada. Als beloning schonk de vorst ze dit plateau en een uitgestrekt gebied. Dit werd later bevestigd door D. Afonso III, die Aljustrel op 16 januari 1252 het Eerste Kantoor  gaf. Nog later, op 20 september 1510, verleende D. Manuel I, Foral New aan deze stad.

De afgelopen twee eeuwen heeft deze hele regio volledig in het teken gestaan van de hardheid van de mijnbouwactiviteit. Het gaf de gewoonten en tradities vorm, de min of meer grote mate van brood bakken, het dicteerde de dagelijkse gang van zaken.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  portugalflydrive.nl
v6.19700101