Évora

Évora is een van de mooiste steden van het land. Het prachtige historische centrum bestaande uit zo’n 105 hectare en ongeveer 400 gebouwen, werd door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Évora, gelegen in de rustige provincie Alentejo, is een verbazingwekkende stad die het hele jaar door cultuur, architectuur, geschiedenis, monumenten, rust en animatie biedt.

Évora staat algemeen bekend om zijn sterke Romeinse invloed. Dit is vooral te zien aan de grote hoeveelheid archeologische overblijfselen die hier te vinden zijn uit de tijd van de Romeinse bezetting toen Évora Liberitas Julia werd genoemd. Évora was ooit ook bezet door de Visigoten en in 715 werd het veroverd door de Moren. Het is terugveroverd door de krijger Geraldo "Sem Pavor" (wat letterlijk "onverschrokken" betekent).

In de Middeleeuwen was Évora een van de rijkste steden in het Portugese koninkrijk. In 1551 werd de universiteit hier gesticht en dit is tegenwoordig nog steeds een symbool van jeugd en kennis. Door deze indrukwekkende geschiedenis kunnen we makkelijk stellen dat er verschillende bezienswaardigheden en plaatsen zijn die u niet mag missen.

Zoals de kathedraal (gebouwd tussen 1186 en 1205), de beroemde Romeinse tempel (ook bekend als de "Diana Tempel") gebouwd tussen de 1e en 3e eeuw voor Christus, de São Francisco kerk en zijn beroemde en vreemde Botten-kapel, bedekt met menselijke botten. De prachtige Lóios-kerk, uit de 15e eeuw of het Koninklijk Paleis met de interessante Damas Galerij en wat er nog over is van het 16e-eeuwse paleis. Évora heeft nog veel meer te bieden, wat dacht u van ongeveer 20 kerken en kloosters in de stad, die de historische en religieuze waarde van deze plaats bevestigen.

Een van de meest prominente plaatsen in Évora is het zeer centrale Giraldo-plein, met een fontein uit 1571, het ontmoetingspunt van de stad. Hier vindt u diverse restaurants, cafetaria's, esplanades en winkels, altijd met animatie en vertier. Évora heeft ook een uitstekend handwerkaanbod, evenals voldoende accommodaties en prima restaurants. Hier proeft u de verbazingwekkende gastronomie van de regio Alentejo, een van de meest gewaardeerde in het land, en kwaliteitswijnen uit de omringende, kwalitatief hoogstaande wijnstreken.

Évora-Blog-Portugal-Fly-Drive.jpg
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2020  portugalflydrive.nl
v6.19700101